Rusia spune că a dejucat un atac cu drone ucrainene asupra navelor de marfă civile din Marea Neagră

Rusia spune că a dejucat un atac cu drone ucrainene asupra navelor de marfă civile din Marea Neagră

Ministerul rus al Apărării a acuzat sâmbătă Ucraina că a încercat ceea ce a numit „un atac terorist asupra navelor de transport civile ruse folosind drone navale semi-submersibile în partea de sud-vest a Mării Negre”, potrivit unui mesaj publicat pe Telegram și citat de Reuters.

Potrivit oficialilor ruși, atacul a avut loc vineri noapte și a fost respins fără nicio pagubă produsă navelor civile ruse.

O dronă navală ucraineană implicată în atac a fost distrusă de focul de artilerie, iar restul au fost dezactivat de instrumentele de războiul electronic. Nicio navă civilă sau militară rusă nu a fost avariată, se arată în comunicat.

Kievul nu a oferit niciun comentariu public privind acuzațiile Rusiei care nu au fost verificate independent.

Reuters subliniază că nu este clar din localizarea oferită de partea rusă unde a avut loc atacul. Partea de sud-vest a Mării Negre se învecinează cu strâmtoarea Bosfor, care aparține de Turcia, prin care călătoresc încărcăturile care părăsesc marea.

Ucraina a organizat în ultimele luni o serie de atacuri cu drone și rachete asupra țintelor militare rusești din Marea Neagră, scufundând cel puțin o navă de război și distrugând altele.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *