Ce substanțe periculoase conțin unele medicamentele pentru răceală și gripă?

Ce substanțe periculoase conțin unele medicamentele pentru răceală și gripă?

„Principala substanță care se găsește în medicamentele de . PSEUDOEFEDRINA, vine cu atenționări importante! Nu doar că este periculoasă la pacienții cu boli de inimă și rinichi, dar acum vine și cu vești mai grave: afectări cerebrale reversibile e drept, dar serioase”, a atras atenția medicul Sandra Alexiu.

Agenția Europeană a Medicamentului anunță că a fost raportat un număr mic de cazuri de „sindrom de encefalopatie reversibilă posterioară (PRES) și sindrom de vasoconstricție cerebrală reversibilă (RCVS) în asociere cu utilizarea medicamentelor care conțin pseudoefedrină”.

„Medicamentele care conțin pseudoefedrină sunt contraindicate la pacienții cu hipertensiune arterială severă sau necontrolată, precum și la cei cu insuficiență renală/boală renală acută sau cronică severă, deoarece aceste afecțiuni cresc riscurile de apariție a PRES și RCVS. Simptomele PRES și RCVS includ cefalee severă apărută brusc sau cefalee fulgerătoare, greață, vărsături, confuzie, convulsii și/sau tulburări de vedere”, este rezumatul Agenția Europene a Medicamentului, publicat de dr. Sandra Alexiu, pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *