Prințul William a angajat un fost diplomat pentru a-l ajuta să gestioneze evenimentele publice cât Charles are tratament pentru cancer

Prințul William a angajat un fost diplomat pentru a-l ajuta să gestioneze evenimentele publice cât Charles are tratament pentru cancer

Ian Patrick, care a lucrat în trecut ca diplomat și a sprijinit lideri politici, va ocupa poziția de secretar personal al Prințului de Wales pe măsură ce moștenitorul coroanei britanice preia din îndatoririle publice ale Regelui Charles cât timp acesta primește tratament în ambulatoriu după ce a fost diagnosticat cu cancer, relatează The Guardian.

Patrick a lucrat sub coordonarea lordului Ashdown într-o misiune în Bosnia între 2002 și 2006, înainte de a se alătura Biroului pentru Externe, Commonwealth și Dezvoltare. El este administrator al organizației caritabile Crohn’s & Colitis UK.

William și-a reluat sarcinile obișnuite săptămâna aceasta, după aproape o lună de pauză pe care și-a luat-o pentru a avea grijă de copiii săi ca urmare a operației abdominale suferită de soția sa, Kate. Acum el a revenit public fără Prințesa de Wales care rămâne în covalescență până în apropiere de Paște.

Prințul William a găzduit o ceremonia de înmânare a onorurilor de stat, la Castelul Windsor miercuri, înainte de a participa la o cină de gală pentru o organizație caritabilă, ocazie cu care a mulțumit tuturor care au transmis mesaje după diagnosticul primit de rege.

„Aș dori să profit de această ocazie pentru a vă mulțumi, de asemenea, pentru mesajele amabile de sprijin pentru Catherine și pentru tatăl meu, mai ales în ultimele zile. Înseamnă foarte mult pentru noi toți”, a spus Prințul William.

Diagnosticul de cancer, anunțat luni, l-a făcut pe regele Charles să amâne îndatoririle publice, pentru a urma tratament în ambulatoriu, astfel că sarcina de a reprezenta familia regală revine acum, în mod special, prințului William, dar și reginei Camilla.

În ciuda diagnosticului, Charles intenționează să continue să îndeplinească o mare parte din munca sa privată ca monarh, inclusiv audiența săptămânală cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak. Purtătorul de cuvânt al lui Sunak a confirmat că cei doi se vor întâlni miercuri.

Palatul Buckingham nu a oferit detalii despre afecțiunea lui Charles, în afară de a spune că nu este cancer de prostată, dar a spus că regele rămâne „pe deplin pozitiv” și așteaptă cu nerăbdare să revină la serviciul public cât mai curând posibil. Într-un mesaj separat, premierul Sunak a spus că este recunoscător că boala a fost „depistată devreme”.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *