„Sunt speriată, tancul este lângă noi!”. Fetița palestiniană de 6 ani, găsită moartă alături de rude, la 12 zile după mesajul ei disperat după ajutor

Hind Rajab, 6 ani, fetița care a transmis un mesaj disperat de ajutor către Semiluna Roșie Palestiniană (PRCS), a fost găsită moartă într-o mașină incendiată, împreună cu unchiul, mătușa și verii ei, în zona Tel al-Hawa din orașul Gaza, sâmbătă, 10 februarie, relatează The Guardian.

Hind a fost văzută ultima dată în maşina cu care ea şi familia ei încerca să fugă din Gaza. Fetiţa era blocată în interior, înconjurată de rudele moarte, în timp ce forțele israeliene avansau în interiorul fâșiei palestiniene. Mama și frații ei mai mari plecaseră pe jos.

Semiluna Roşie palestiniană a acuzat armata israeliană că a ţintit în mod deliberat ambulanţa pe care o trimisese la faţa locului, după ce a petrecut trei ore la telefon cu Hind Rajab, pe 29 ianuarie.

🚨 Urgent: The Palestine Red Crescent ambulance was discovered bombed the Tal al-Hawa area of #Gaza City, resulting in the killing of crew members Yusuf Zeino and Ahmed Al-Madhoun, who had been missing since a rescue mission for the child Hind Rajab 12 days ago.#NotATarget❌… pic.twitter.com/dCgfeevTd8

— PRCS (@PalestineRCS) February 10, 2024

Semiluna Roşie a publicat o fotografie a ambulanţei, în care apare aproape complet arsă, și a precizat că și-a localizat și vehiculul bombardat la doar câțiva metri distanță de mașină arsă și că doi paramedici ai săi, Yusuf Al-Zeino și Ahmed Al-Madhoun, au fost, de asemenea, uciși.

Imaginile filmate de Al Jazeera de la faţa locului păreau să arate ambulanţa la doar câţiva paşi de maşina în care se afla familia. Automobilul era ars şi plin de găuri de gloanţe.

What remains of the PRCS ambulance sent to rescue Hind Rajab 12 days ago. The ambulance was bombed by the Israeli occupation, resulting in the deaths of the crew, Yusuf Al-Zeino and Ahmed Al-Madhoun.#Gaza #NotATarget ❌#IHL #TheyKilled_Hind_YousefAndAhmed pic.twitter.com/TrCqRSvZYA

— PRCS (@PalestineRCS) February 10, 2024

PRCS a acuzat Israelul că a vizat în mod deliberat ambulanța, „în ciuda coordonării prealabile pentru a permite ambulanței să sosească la fața locului pentru a o salva pe Hind”.

Situaţia dificilă a lui Hind a fost dezvăluită în mesaje audio sfâşietoare, în timp ce vorbea îngrozită cu lucrătorii de la salvare, în urmă cu 12 zile.

Înregistrările publicate de Semiluna Roşie redau apelul către dispecerat, făcut mai întâi de verişoara adolescentă a lui Hind, Layan, care a spus că un tanc israelian se apropie, înainte de a se auzi tiruri şi ţipete.

„Tancul este lângă mine. Se mişcă”, a spus copila, care a sunat după ajutor la Semiluna Roșie Palestiniană.

Discuția cu PRCS a durat trei ore. „Tancul foarte aproape?”, a întrebat dispecerul „Foarte, foarte”, a răspuns fetița cu o voce ce abia se auzea. „Vrei să vii să mă iei? Sunt foarte speriată”.

Ulterior, agenția a pierdut contactul cu ambulanța trimisă în ajutor pe 29 ianuarie, iar echipajul său și Hind au rămas dispăruți.

Familia lui Hind a confirmat că ea a fost găsită moartă în interiorul mașinii, în zona Tel al-Hawa din orașul Gaza, sâmbătă dimineața.

„Hind și toți ceilalți din mașină sunt morți”, a declarat bunicul ei, Baha Hamada, agenției France Presse. „Membrii familiei au reușit să ajungă în zonă deoarece forțele israeliene s-au retras astăzi devreme în zorii zilei”, a precizat Hamada, sâmbătă.

În Ziua Judecății, îi voi întreba în fața lui Dumnezeu pe cei care au auzit strigătele fiicei mele de ajutor și nu au salvat-o.

Mama lui Hind, Wissam Hamada:

Orașul Gaza a fost devastat de luptele dintre Israel și Hamas de când a izbucnit războiul, în urmă cu patru luni, iar familia lui Hind spera să caute adăpost în altă zonă.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *