LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 718 | Atac cu drone ruse asupra Kievului, armata ucraineană anunță că le-a doborât pe toate

LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 718 | Atac cu drone ruse asupra Kievului, armata ucraineană anunță că le-a doborât pe toate

Forțele ucrainene de apărare antiaeriană au doborât noaptea trecută „toate dronele” lansate de ruși care se îndreptau spre Kiev, a anunțat administrația militară a orașului Kiev. Oficialii nu au precizat câte drone au fost lansate, ci că au intrat în Kiev din direcția vestică, iar capitala a fost sub alertă de raid aerian aproape 2 ore. Țintele au fost doborâte la periferia orașului și, potrivit primelor date, nu s-au înregistrat pagube sau victime. Atacuri au fost și în alte regiuni ucrainene. În total, rușii au lansat 45 de drone asupra Ucrainei, 40 dintre ele fiind doborâte.

08:1011-02-2024

45 de drone, lansate de ruși asupra Ucrainei noaptea trecută

Forțele ruse au atacat noaptea trecută Ucraina cu 45 de drone de atac Shahed-136/131 lansate din Balaklava și Capul Chauda din Crimeea, au anunțat Forțele Aeriene ale armatei ucrainene, care au precizat că 40 dintre drone au fost doborâte.

Dronele au fost distruse în regiunile Kiev, Vinița, Jitomir, Kirovohrad, Mikolaiv, Cherkasy, Odesa, Dnipropetrovsk și Herson.

07:3011-02-2024

Atac cu drone ruse asupra Kievului, armata ucraineană anunță că le-a doborât pe toate

Forțele ucrainene de apărare antiaeriană au doborât noaptea trecută toate dronele lansate de ruși care se îndreptau spre Kiev, a anunțat administrația militară a orașului Kiev. Dronele au intrat în Kiev din direcția vestică, iar capitală a fost sub alertă de raid aerian aproape 2 ore.

Țintele au fost doborâte la periferia orașului, și, potrivit primelor date, nu s-au înregistrat pagube sau victime, transmite Ukrinform.

„De data aceasta, arma unui atac au fost dronele de luptă Shahed, care au fost lansate de inamic din zona terenului de antrenament Chauda, ​​teritoriul Crimeei ocupate temporar. Dronele inamice se apropiau de Kiev dinspre vest. Alerta aeriană în capitală a durat aproape 2 ore. Toate dronele Shahed inamice care se îndreptau spre Kiev au fost distruse de forțele și mijloacele de apărare aeriană la periferia orașului!”, a anunțat administrația militară a orașului Kiev.

20:5010-02-2024

NATO ar putea să preia coordonarea ajutorul către Ucraina în locul SUA

Aliații Ucrainei iau în considerare o schimbare a planului cu ocazia summitului Ramstein ce va avea loc pe 14 ianuarie. Astfel, NATO ar urma să coordoneze ajutorul militar în locul Statelor Unite, au declarat surse la curent cu discuții pentru un articol publicat vineri de publicația germană Handelsblatt.

Summitul în format Ramstein al Grupului de Contact pentru Apărare a Ucrainei cuprinde peste 50 de țări, inclusiv toți cei 31 de membri NATO, și se întrunește regulat din aprilie 2022 pentru a coordona sprijinul militar pentru Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii ruse.

Unul dintre presupusele motive din spatele acestei schimbări este posibilitatea revenirii lui Donald Trump la Casa Albă, potrivit publicației Handelsblatt.

Sursele publicației susțin că consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au venit cu planul, care a fost discutat între membrii NATO săptămâna trecută.

Franța și Marea Britanie susțin ideea, precum și aliații est-europeni ai Ucrainei. Dar Germania ar fi îngrijorată că o astfel de mișcare ar alimenta narațiunea de propagandă a Kremlinului că NATO este în război cu Rusia.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *