O femeie care acuza dureri de cap a murit într-un spital din Notthingham, după ce a așteptat 7 ore să fie consultată de un medic

O femeie care acuza dureri de cap a murit într-un spital din Notthingham, după ce a așteptat 7 ore să fie consultată de un medic

Mama a doi copii a fost găsită inconștientă, învelită cu haina în care venise, în sala de așteptare de la secția de Urgențe a Queen’s Medical Center din Nottingham, regiunea engleză East Midlands, după ce a așteptat 7 ore să fie consultată de un medic, relatează Metro.

Femeia, 39 de ani, a ajuns la spital pe 19 ianuarie, plângându-se de dureri puternice de cap . A fost triată și văzută de asistente de trei ori, dar când un medic a devenit disponibil și, în cele din urmă, numele ei a fost strigat în zona de așteptare, nimeni nu a mai răspuns.

Personalul a presupus, inițial, că femeia a plecat din cauza timpului mare de așteptare, însă ea a fost găsită inconștientă, pe un scaun, învelită cu haina în care venise la spital.

A murit la ATI, după 3 zile

A fost dusă de urgență la Terapie Intensivă și a murit trei zile mai târziu, pe 22 ianuarie, relatează LBC. Suferise o hemoragie cerebrală.

O sursă din spital a declarat că pot fi până la 80 de persoane care așteaptă la secția Primiri-Urgențe spitalului, iar timpul de așteptare poate fi, uneori, și de 14 ore.

„O rușine națională”

Nottingham University Hospitals Trust (NUH), care conduce Queen’s Medical Centre, a lansat o investigație în acest caz tulburător.

Dr Keith Girling, director medical NUH, a transmis condoleanțe familiei, însă a subliniat că nu poate face declarații „până când investigația nu va fi încheiată”.

Ciferele NHS Serviciul Național de Sănătate britanic, publicate joi, au relevat că numărul de persoane care așteaptă în A&E (compartiment primire urgențe) mai mult de 12 ore a crescut cu aproape 25%m față de ianuarie 2023.

Anul trecut, Colegiul Regal de Medicină de Urgență a numit „o chestiune de rușine națională” faptul că aproape 400.000 de pacienți au petrecut 24 de ore sau mai mult să fie consultați în „Urgențe”, în 2022.

Foto: acornaluminium.com

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *