Un ceh a incendiat o mașină de poliție fiindcă dorea să intre la închisoare: „Aveam prea multe datorii”

Un ceh a incendiat o mașină de poliție fiindcă dorea să intre la închisoare: „Aveam prea multe datorii”

Vladimir S., 41 de ani, nu a scăpat de creditori, deoarece a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani cu suspendare, ba va trebui să plătească și pagubele făcute autospecialei de poliție, circa 8.000 de euro. relatează ziarul Blesk. Bărbatul a incendiat mașina în fața secției din Aš, regiunea Boemia, nord-vestul Cehiei, în august anul trecut.

În imaginile publicate de poliția cehă, se vede cum Vladimir se îndreaptă calm către o mașină de poliție, în plină zi. Apoi pune o petardă între capotă și parbriz și fuge. Dispozitivul explodează. Nimeni nu a fost rănit.

Capota, partea motorului, parbrizul și bordul mașinii au fost avariate. Suflul a deteriorat și ușa unui vehicul al poliției germane, care se afla alături.

Potrivit propriei mărturii, acțiunea a fost menită să-l trimită la închisoare. De altfel, Vladimir s-a predat singur.

Acumulase foarte multe datorii și se afla în imposibilitatea să le plătească, În plus, a avut o cădere psihică din cauză că nu mai avea bani cu care să-i asigure îngrijirea tatălui său grav bolnav.

Poliția l-a acuzat și că a pus în pericol populația, deoarece explozia s-a produs într-o zonă circulată din Asch.

În loc de pedeapsa cu închisoarea dorită, individul s-a ales cu doi ani de închisoare cu suspendare și cu obligația de a vizita un centru de consiliere psihologică. El a fost găsit vinovat de o instanță din Cheb pentru „deteriorarea proprietății și violență împotriva unei autorități”.

„Trebuie să meargă la un centru de consiliere psihologică și este obligat să restituie prejudiciul cauzat, în limita posibilităților sale, în perioada de probă de trei ani și jumătate”, a spus președintele instanței, Petr Holub. Prejudiciul este de peste 200.000 de coroane cehești, în jur de 8.000 de euro. Sentința nu este încă definitivă.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *