Momentul în care două protestatare ecologiste aruncă supă pe o pictură de Claude Monet, la un muzeu de la Lyon. VIDEO

Momentul în care două protestatare ecologiste aruncă supă pe o pictură de Claude Monet, la un muzeu de la Lyon. VIDEO

Două activiste de la „Riposte alimentaire” au aruncat supă pe lucrarea „Le Printemps” de Claude Monet, aflată în Musée des Beaux-Arts din Lyon, Franța, a relatat sâmbătă grupul pe X, informează DPA, citată de Agerpres.

Muzeul a confirmat incidentul, iar cele două activiste pentru climă au fost reţinute, potrivit prefecturii locale. Ulterior, imagini cu momentul vandalizării au apărut online.

Ministrul culturii, Rachida Dati, a declarat că nu poate înţelege cum un astfel de act ar promova „cauza pe care pretindeţi că o serviţi”. Ea a asigurat totodată muzeul de sprijinul său.

Deşi pictura în ulei pictată în 1872 este protejată de un geam de sticlă, starea sa va fi verificată. Musée des Beaux-Arts a anunţat că va depune plângere pentru vandalism, a relatat ziarul Le Parisien.

Incidentul vine la doar două săptămâni după ce celebrul tablou „Mona Lisa” al lui Leonardo da Vinci a fost vizat de un act de vandalism similar.

„Riposte alimentaire” este un colectiv care a apărut din mişcarea franceză „Derniere Rénovation”, iar acţiunile sale vizează schimbarea radicală a societăţii la nivel climatic şi social.

FOTO: Riposte alimentaire (Facebook)

  

  

Please follow and like us:
Pin Share