Noua actualizare Windows 11 sacrifică o funcție foarte îndrăgită pentru afișarea butonului de Copilot

Noua actualizare Windows 11 sacrifică o funcție foarte îndrăgită pentru afișarea butonului de Copilot

Microsoft a lansat o nouă versiune a sistemului de operare Windows 11, pentru membrii canalului Beta înscriși în Programul Insider. Cei ce vor face actualizarea vor descoperii noi funcții în meniul Start și iconița de acces pentru Copilot, acum repoziționată.

Dacă folosiți Windows 11 și nu ați văzut până acum iconița Copilot, cel mai probabil sunteți logat cu un cont local. Astfel, asistentul Copilot nu este disponibil în Windows dacă nu sunteți conectat cu un cont online Microsoft. Nu vă faceți griji, puteți folosi Copilot chiar și cu un cont local, prin intermediul browser-ului Edge.

Printre modificările implementate de Microsoft în această nouă actualizare Beta pentru Windows 11 se numără și relocarea iconiței Copilot, care a fost mutată în colțul din dreapta jos a ecranului. În urma acestei decizii, este sacrificată o funcție utilă pentru mulți utilizatori. Opțiunea Show Desktop din partea dreaptă a barei de activități este dezactivată, dar poate fi reactivată în secțiunea de funcții a barei de activități.

O funcție îndrăgite de utilizatorii de pretutindeni este înlocuită de Copilot

Nu trebuie decât să apeși click dreapta, iar acest lucru va deschide meniul de customizare. Modificarea abia începe să fie implementată pentru utilizatorii Insider din canalul Beta, astfel că nu toată lumea o va vedea în același timp, plus că va mai dura o perioadă până când va ajunge într-un build public pentru toată lumea.

O altă modificare este reprezentată de gruparea aplicațiilor recent instalate într-un folder, sub secțiunea Recomandate, din Start Menu. Din nou, este o modificare ce nu va ajunge în același timp la utilizatorii din cadrul programului Windows Insider.

Pentru utilizatorii de Windows 11 Pro sau Enterprise ce folosesc un cont Microsoft Entra ID, compania testează posibilitatea de a vedea și de a participa la viitoarele întâlniri Microsoft Teams direct din meniul Start. Următoarea întâlnire online a echipelor va apărea ca element recomandat cu 5 minute înainte de a începe, făcând clic pe recomandarea întâlnirii se va deschide fluxul de alăturare întâlnirii în Teams.

Articolul Noua actualizare Windows 11 sacrifică o funcție foarte îndrăgită pentru afișarea butonului de Copilot apare prima dată în Go4IT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *