„Este un miracol”. O fetiță de 3 ani din Filipine a fost scoasă în viață după ce a stat 60 de ore sub dărâmături

„Este un miracol”. O fetiță de 3 ani din Filipine a fost scoasă în viață după ce a stat 60 de ore sub dărâmături

Fetița de trei ani se afla printre cele câteva zeci de persoane dispărute după ce o alunecarea masivă de teren provocată de o ploaie torențială a lovit satul Masara din sudul insulei Mindanao, Filipine, relatează The Guardian.

Salvatorii au găsit-o pe fetiță după o lungă căutare, în care a îndepărat dărâmăturile cu lopețile și chiar cu mâinile goale.

„Este un miracol. Dă speranță salvatorilor. Rezistența copilului este de obicei mai mică decât cea a adulților, dar a supraviețuit ”, a spus Edward Makapili, un reprezentant al agenției pentru situații de urgență din Filipine.

Potrivit lui Edward Makapili, în timpul căutărilor salvatorii credeau că probabil toate persoanele dispărute erau deja moarte. Cu toate acestea, copilul de 3 ani nu avea răni vizibile.

Fetița care a fost salvată după ce a stat 60 de ore sub dărâmături a fost dusă la o instituție medicală, nu înainte de a se revedea cu tatăl ei.

Alunecarea de teren din satul Masara, situat în apropierea unei mine de aur, a îngropat staţia de autobuz pentru muncitorii care lucrau la mină şi 55 de case din acest sat de pe insula Mindanao.

Pietrele, noroiul şi copacii s-au împrăştiat pe o distanţă de peste 700 de metri de-a lungul unui munte din apropierea minei, îngropând aproape nouă hectare, informează AFP.

Potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii duminică, în urma alunecării de teren cel puțin 54 de persoane au murit, iar alte 63 sunt date dispărute. de dispăruţi.

FOTO: Profimedia

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *