Locuri romantice unde să petreceți Valentine’s Day anul acesta. Recomandările specialiștilor în turism

Locuri romantice unde să petreceți Valentine’s Day anul acesta. Recomandările specialiștilor în turism

Pentru toți cei care vor să aibă parte de câteva zile de vacanță cu jumătatea iubită de Valentine’s Day, cei de la European Best Destinations, cel mai vizitat site de turism european, au ales cele mai potrivite orașe.

Valentine’s Day este sărbătoarea celebrată pe data de 14 februarie și în România, deși există și o sărbătoare autohtonă pentru Ziua Îndrăgostiților, respectiv Dragobete, care se sărbătorește pe 24 februarie. 

Sărbătorită din ce în ce mai des și în România, Valentine’s Day e o zi în care partenerii oferă cadouri sau se răsfață cu o ieșire în oraș. Unii chiar aleg o minivacanță. 

Iar cei de la European Best Destinations, cel mai vizitat site de turism european, au ales pentru îndrăgostiți câteva locuri pentru o escapadă romantică. 

„Mintea ta este plină de cântece romantice și cauți o evadare romantică? Descoperiți cele mai bune destinații romantice din Europa, cele mai bune escapade romantice din Marea Britanie, cele mai romantice orașe din Franța, dar și cele mai romantice orașe sau castele medievale”, spun cei de la platforma de călătorii.

Plovdiv (Bulgaria)

„Plovdiv este un oraș frumos, așa că nu este surprinzător că multe locuri sunt deosebit de potrivite pentru experiențe romantice. Dacă doriți să vă impresionați partenerul, faceți o plimbare pe străzi. O plimbare romantică pe lângă frumoasele case din orașul vechi vă va duce în altă perioadă. O băutură pe vârful unuia dintre cele trei dealuri este un final minunat al acestei experiențe minunate”.

Veneția – locuri de vizitat

Veneția (Italia)

„De la Carnavalul de la Veneția până la Palio of Marciliana din Chioggia, provincia Veneția vă va surprinde și vă va distra!” este descrierea specialiștilor în turism. Cunoscută și sub numele de „orașul plutitor” sau „orașul pe apă”, Veneția este un loc unic în lume, unde cuplurile de îndrăgostiți pot rămâne cu multe amintiri și fotografii care să le reamintească mereu de o excursie specială. 

Ljubljana (Slovenia)

„Fiind un oraș cu adevărat romantic, plin de vederi frumoase și povești inspiratoare, Ljubljana este un loc perfect pentru o evadare romantică. Orașul își datorează caracterul romantic aspectului său istoric, pe de o parte, și energiei tinere, pe de altă parte. Cadrul pitoresc pentru evadarea dumneavoastră romantică este îmbunătățit de un vechi castel care se înalță deasupra orașului”.

Opatija (Croația)

„Orașul a văzut numeroase povești de amor între aristocrați și oaspeți celebri în timpul dezvoltării sale ca stațiune turistică. Parcurile frumoase, potecile izolate, promenada lungă și serile calde luminate de stele oferă cadrul perfect pentru momente speciale alături de persoana iubită. Opatija a fost desemnată destinație pentru servicii de wellness și turism de sănătate datorită climei mediteraneene plăcute și beneficiilor mării sale”.

Paris (Franța)

„Plimbări romantice, restaurante minunate, seri în doi, momente de neuitat de prețuit pentru totdeauna…”. E descrierea care nu mai are nevoie de nicio prezentare! Cunoscut de toată lumea ca „orașul iubirii”, Parisul e locul perfect pentru o poveste de dragoste. „Plimbări, croaziere, cumpărături, seri în doi, dar și cereri în căsătorie neobișnuite”, toate își dau întâlnire în capitala și cel mai mare oraș din Franța. 

Alte recomandări pentru o vacanță romantică:

Cinque Terre (Italia)
Sintra (Portugalia)
Biarritz (Franța)
Florența (Italia)
Santorini (Grecia)

Superstiții de Valentine’s Day 

De Ziua Îndrăgostiţilor, dacă tai un măr în jumătate, numărul de seminţe îţi va arăta câţi copii vei avea.

Se spune că de Valentines Day, dacă mănânci varză aduce noroc şi bogăţie, iar rodiile aduc fertilitate.

Florile oferite în dar de Valentines Day spun multe despre sentimentele pe care le ai faţă de partener. Florile roşii simbolizează iubirea şi pasiunea, cele albe – puritatea, cele roz – simpatia, iar florile galbene simbolizează prietenia.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *