Fragmente de dronă „Shahed”, depistate în sudul Republicii Moldova

Fragmente de dronă „Shahed”, depistate în sudul Republicii Moldova

Resturi de dronă au fost depistate, duminică, 11 februarie, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești din sudul Republicii Moldova, informează TV8.md.

Potrivit datelor preliminare, fragmentele depistate ar fi de la una din dronele de tip „Shahed” doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean, în cadrul atacului din noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Izmail.

Informațiile au fost comunicate autorităților de competență, care au restricționat accesul în zona în care au căzut resturile de dronă.

Poliția de Frontieră, menționează că nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile „au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică”.

Un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Izmail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu Republica Moldova.

Autoritățile moldovene bănuiesc că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean.

FOTO: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *