Prezența ostaticilor israelieni în captivitatea Hamas este „destul” pentru a justifica continuarea războiului, spune Netanyahu

Prezența ostaticilor israelieni în captivitatea Hamas este „destul” pentru a justifica continuarea războiului, spune Netanyahu

Întrebat câți dintre ostaticii israelieni mai sunt încă în viață în Gaza, premierul israelian Benjamin Netanyahu a replicat că „destui pentru a justifica tipul de eforturi pe care le facem”, într-un interviu acordat duminică, relatează Reuters.

Potrivit datelor Israelului, 132 de persoane sunt în continuare în captivitate grupării teroriste Hamas în Gaza, dar nu este cunoscut numărul celor care mai sunt în viață.

„Vom încerca să facem tot posibilul pentru a-i aduce înapoi pe toți cei care sunt în viață și, sincer, de asemenea, cadavrele morților”, a spus Netanyahu în interviul acordat emisiunii „This Week” de la televiziunea americană ABC.

Cât privește numărul victimelor civile făcute de armata israeliană în operațiunile din Gaza, premierul Netanyahu a mai spus că un civil palestinian a fost ucis la fiecare luptător Hamas ucis în Gaza.

Autoritățile sanitare din Gaza, aflate sub conducerea Hamas, estimează că aproximativ 28.000 de palestinieni, majoritatea civili, au fost uciși în regiune de la începutul conflictului în octombrie. Ele spun că proximativ 70% dintre cei uciși sunt femei sau copii sub 18 ani. Organizația Mondială a Sănătății a descris sistemul palestinian de raportare a victimelor ca fiind „foarte bun”, iar agențiile ONU citează în mod regulat cifrele sale privind numărul deceselor.

Luptătorii Hamas care au pătruns în 7 octombrie pe teritoriul Israelului au ucis 1.200 de israelieni și au luat în jur de 250 de ostatici înapoi în Gaza într-un atac surpriză care a declanșat conflictul. O parte dintre ostatici au fost eliberați într-un armistițiu de 7 zile din noiembrie, dar negocierile pentru un nou armistițiu au eșuat de fiecare dată.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri, 7 februarie, că „victoria totală” a Israelului în Fâșia Gaza este la îndemână și posibilă în câteva luni, respingând cea mai recentă ofertă venită din partea grupării islamiste palestiniene Hamas pentru o încetare a focului.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut vineri, 9 februarie, armatei să elaboreze un „plan combinat” de evacuare a civililor din Rafah şi de „distrugere” a luptătorilor Hamas din acest oraş din sudul Fâşiei Gaza.

Orașul din sudul Fâşiei Gazei, la granița cu Egiptul, oferă adăpost pentru circa 1,3 milioane de palestinieni refugiați din calea războiului, iar o ofensivă israeliană ridică temeri că ar duce la „o catatrofă umanitară”.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share