O femeie din Italia a păcălit statul cu peste 100.000 de euro, mințind că a născut cinci copii

O femeie din Italia a păcălit statul cu peste 100.000 de euro, mințind că a născut cinci copii

Barbara Ioele, angajată la un restaurant fast-food din Italia, a simulat nu mai puțin de 12 sarcini false și a pretins că a dat naștere la cinci copii, pe care i-a înregistrat oficial, le-a atribuit nume și chiar le-a obținut coduri numerice personale. Benedetta, Angelica, Abramo, Letizia și Ismaele nu s-au născut niciodată, relatează La Republica, citată de Știri Diaspora.

Femeia a raportat angajatorului său și INPS cele cinci pretinse sarcini duse la termen între 2014 și 2019, dar și alte douăsprezece sarcini de risc în anii următori, reușind să încaseze 111.000 de euro de la instituția italiană de asigurări sociale.

Pentru a obține beneficii financiare, inclusiv concedii de maternitate și alocații, femeia a falsificat documente și acte medicale, profitând de breșele sistemului italian de securitate socială.

„Totul pentru a nu munci. Mâinile în jurul șoldurilor, o pernă sub rochie pentru a simula o sarcină, mersul ușor obosit al cuiva aflat în luna a șasea, în plină vară. E cald, apoi maternitatea ei este o maternitate cu risc, ca și celelalte douăsprezece care s-au încheiat cu avorturi naturale, chiar dacă, în alte cazuri, Barbara Ioele a «născut» cinci copii în cinci ani, din 2014 până în 2019”, notează La Republica.

Această înșelăciune șocantă a fost descoperită recent, după ce angajatorul și colegii femeii au devenit suspicioși în legătură cu numărul aparent neobișnuit de nașteri pe care aceasta le-a raportat.

Ulterior, anchetatorii italieni au dovedit că toate documentele medicale erau falsificate de Barbara Ioele, cu complicitatea soţului său, care făcea semnăturile doctorilor.

În urma descoperirii acestei scheme de înșelăciune, femeia a fost condamnată la un an și opt luni de închisoare pentru infracțiuni precum falsificare, uz de fals și înșelăciune.

FOTO: Hepta

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *