Război în Ucraina, ziua 719. Mai multe resturi de dronă au fost găsite pe teritoriul Republicii Moldova

Război în Ucraina, ziua 719. Mai multe resturi de dronă au fost găsite pe teritoriul Republicii Moldova

 

Update 00:00. Mai multe fragmente de drone Shahed au fost găsite, duminică, în Republica Moldova, anunță Poliția de Frontieră de la Chișinău.

„Poliția de Frontieră informează că astăzi, 11 februarie 2024, în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, au fost depistate fragmente de dronă de tip „Shahed”. Operativ, informațiile au fost comunicate autorităților de competență, iar în regiunea căderii rămășițelor de dronă a fost restricționat accesul”, arată sursa citată.

„Menționăm că nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică. Din informațiile autoritățile ucrainene, un atac cu drone a avut loc în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Izmail, de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu R. Moldova.

Există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean. În vederea excluderii dezinformărilor și evitarea panicii în rândul cetățenilor, rugăm să păstrați calmul și să vă informați doar din surse oficiale”, mai tranmsite Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *