LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 719 | Zelenski a numit patru noi comandanţi la vârful armatei

LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 719 | Zelenski a numit patru noi comandanţi la vârful armatei

Ministerul rus al Apărării a susținut că unitățile de apărare aeriană au distrus o dronă ucraineană în apropierea satului Maysky din regiunea rusă Belgorod în noaptea de 11 februarie. Duminică, președintele Volodimir Zelenski a anunțat patru noi numiri la vârful armatei ucrainene, inclusiv comandanții Forțelor Terestre, Forțelor de Apărare Teritorială, Forțelor Combinate și Forțelor Aeropurtate de Asalt.

07:2512-02-2024

Rusia susține că o dronă a fost doborâtă deasupra regiunii Belgorod

Ministerul rus al Apărării a susținut că unitățile de apărare aeriană au distrus o dronă ucraineană în apropierea satului Maysky din regiunea rusă Belgorod în noaptea de 11 februarie, relatează The Kyiv Independent.

Ministerul a susținut pe Telegram că unitățile rusești de apărare aeriană au doborât drona în jurul orei locale 22:00. Nu au fost raportate pagube la infrastructură sau victime.

Oficialii ruși au revendicat frecvent atacuri transfrontaliere din partea Ucrainei. Regiunea rusă Belgorod se învecinează cu regiunile ucrainene Sumî, Harkov și Luhansk, fiind folosită frecvent pentru a lansa atacuri împotriva Ucrainei.

18:1811-02-2024

Două persoane, rănite atacurile asupra regiunii Herson

Atacurile rusești de duminică asupra regiunii Herson au rănit cel puțin două persoane, potrivit guvernatorului local Oleksandr Prokudin, citat de Kyiv Independent.

Trupele rusești au lovit satul Monastirske cu două bombe aeriene ghidate, rănind un bărbat de 43 de ani care se afla în curtea casei sale când a avut loc atacul. Un alt bărbat de 67 de ani a fost rănit la cap de schije în cadrul aceluiași atac, a spus Prokudin.

Alte două bombe aeriene ghidate au lovit satul Kachkarivka, dar aici nu sunt încă informații privind posibile victime sau daune materiale.

De asemenea, dronele rusești au lovit centrul orașului Berislav, precum și satul din apropiere, Zolota Balka, a spus Prokudin.

Într-un raport separat, Administrația militară a regiunii Herson a raportat că un atac rusesc a lovit o unitate medicală din capitala regională.

„Din cauza atacului, au fost avariate spaţiile interioare şi sistemul de încălzire. Din fericire, nu au fost victime”, se arată în raport.

Forțele ucrainene au eliberat Hersonul și alte așezări regionale de pe malul vestic al râului Nipru în noiembrie 2022. Trupele ruse au fost împinse pe malul de est, de unde au vizat în mod regulat zona eliberată, provocând multiple victime civile.

17:0011-02-2024

Volodimir Zelenski a numit patru noi comandanți la vârful armatei

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat duminică patru noi numiri la vârful armatei ucrainene, inclusiv comandanții Forțelor Terestre, Forțelor de Apărare Teritorială, Forțelor Combinate și Forțelor Aeropurtate de Asalt.

Noul comandant al Forțelor Terestre este generalul locotenent Oleksandr Pavliuk, care a ocupat funcția de ministru adjunct al apărării din februarie 2023. El a fost șeful Administrației militare a regiunii Kiev în primăvara lui 2022.

Pavliuk îl înlocuiește pe Oleksandr Sîrskî, care a fost numit comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, în locul generalui Zalujni, pe 8 februarie.

Noul comandant al Forțelor de Apărare Teritorială este generalul-maior Ihor Plahuta, care anterior a comandat Brigada Prezidențială Separată și a condus comandamentul de sud al Gărzii Naționale din Odesa.

Noul comandant al Forțelor Aeropurtate de Asalt este generalul de brigadă Ihor Skibiuk, care anterior a servit ca adjunct pentru acest post și a comandat Brigada 80 de asalt aerian.

Forțele Combinate vor fi conduse de generalul-locotenent Iuri Sodol, fost șef al corpului maritim al Ucrainei din 2018.

Zelenski l-a demis pe fostul comandant de asalt aerian Maksim Mirhorodski și pe fostul comandant al Forțelor Combinate Serhi Naiev.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *