Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton și singurul atlet care a alergat proba sub 2 ore și un minut, a murit într-un accident auto. Avea 24 de ani

Kelvin Kiptum, deținătorul recordului mondial la maraton și singurul atlet care a alergat proba sub 2 ore și un minut, a murit într-un accident auto. Avea 24 de ani

Kenyanul Kelvin Kiptum și antrenorul său, Gervais Hakizimana, au murit într-un accident petrecut în țara natală a primului, informează CNN. Conform autorităților locale, atletul a pierdut controlul volanului, mașina sa a intrat într-un șanț și apoi a lovit un copac

În seara zilei de 11 februarie 2024, la ora locală 23:00, maratonistul Kelvin Kiptum, antrenorul său Gervais Hakizimana și încă o persoană au fost implicați într-un accident de mașină. Aceasta era condusă de primul, un Toyota Premio.

Ei se aflau în afara orașului Eldoret, regiunea Rift Valley, Kenya, când Kiptum a pierdut controlul volanului. Mașina a intrat într-un șanț și apoi a izbit un copac, informează CNN. Maratonistul și antrenorul său, originar din Rwanda, au murit.

Cea de-a treia persoană, rănită serios, a scăpat cu viață, au informat autoritățile din Kenya.

L’Equipe citează un ziar din Kenya, Nation, și adaugă că atletul stabilise recordul mondial în octombrie 2023, la Chicago, alergând un maraton în 2 ore și 35 de secunde. 

El a bătut vechiul record mondial cu 34 de secunde.

Cine a fost Kiptum

Kelvin Kiptum era văzut drept unul dintre favoriții maratonului de la Jocurile Olimpice de la Paris – 2024. Alături de conaționalul Eliud Kipchoge, căruia îi bătuse recordul mondial stabilit cu un an mai devreme, în 2022.

„Dacă voi avea ocazia să îmi reprezint țara la Jocurile Olimpice, voi fi fericit să o fac”, spunea el după stabilirea recordului mondial.

Kenyanul era pe lista scurtă a celor care ar fi putut alerga, în viitorul apropiat, un maraton în mai puțin de două ore. Un maraton se aleargă pe o distanță de 42,195km.

Singurul care a reușit performanța, chiar Kipchoge, a făcut-o într-o cursă neomologată.

„Dacă am planuri să alerg sub 2 ore? Nu m-am gândit încă la asta, deocamdată mă gândesc doar să îmi îmbunătățesc cel mai bun timp”, spunea el, citat de site-ul olympics.com. 

Conform Reuters, Kiptum a stabilit trei dintre cei mai buni șapte timpi din istorie într-un maraton.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *