10.000 de ruși pe schiuri au fost puși să ia startul în forma literei Z, la o cursă tradițională la Khimki. Putin le-a transmis un mesaj

10.000 de ruși pe schiuri au fost puși să ia startul în forma literei Z, la o cursă tradițională la Khimki. Putin le-a transmis un mesaj

Pe 10 februarie, la Khimki, lângă Moscova, a avut loc cea de-a 42-a cursă tradițională de schi „Pista de schi a Rusiei 2024”. Aproximativ 10.000 de oameni s-au aliniat la start și au fost puși de organizatori să formeze litera Z, simbol al armatei ruse care a invadat Ucraina în februarie 2022. Site-ul Ministerului Culturii Fizice și Sportului din regiunea Moscova a publicat imagini și de asemenea mesajul lui Vladimir Putin transmis participanților.

În mod tradițional, startul în regiunea Moscovei a avut loc la baza sportivă Planernaia, a transmis serviciul de presă al Ministerului Culturii Fizice și Sportului din regiunea Moscova. Competițiile sunt organizate și desfășurate în cadrul proiectului federal „Sportul este normă de viață” al proiectului național „Demografie”.

Salutul președintelui Rusiei către participanții la concurs a fost citit de secretarul Consiliului Prezidențial pentru Dezvoltarea Culturii Fizice și Sportului, Marat Filippov. „Dragi prieteni, vă urez bun venit la cursa de masă «Pista de schi a Rusiei»! După ce a început în 1982, de-a lungul anilor, turneul a devenit un festival sportiv de amploare, care este sărbătorit pe scară largă în multe regiuni ale țării noastre, unind reprezentanți de diferite vârste și generații și familii întregi. Este pe bună dreptate unul dintre cele mai de succes proiecte din domeniul mișcării de educație fizică de masă. Sunt încrezător că se va desfășura, ca întotdeauna, la un nivel organizatoric și creativ ridicat și va deveni un mare eveniment memorabil pentru fanii sportului și susținătorii convinși ai unui stil de viață sănătos și activ. Vă doresc mult succes și impresii pozitive strălucitoare. Președintele Rusiei, Vladimir Vladimirovici Putin”, se arată în textul salutului.

La cursa de 10 km au putut lua parte sportivi și amatori cu vârsta peste 12 ani. În total, în Rusia, la acest eveniment au luat parte peste 1,5 milioane de oameni, mai arată sursa citată.

La Khimki, startul a fost dat de tripla campioană olimpică Irina Rodnina, câștigătoare a concursului de perechi în proba de patinaj artistic în 1972, 1976 și 1980.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *