Se schimbă vremea: meteorologii anunţă ploi şi vânt, până miercuri. Prognoza pentru Bucureşti

Se schimbă vremea: meteorologii anunţă ploi şi vânt, până miercuri. Prognoza pentru Bucureşti

Meteorologii anunţă ploi şi intensificări ale vântului, până miercuri, în cea mai mare parte a ţării, potrivit informării de luni, 12 februarie, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie. În Bucureşti, vremea se va menține semnificativ mai caldă decât normalul perioadei şi va ploua.

Începând de luni, ora 14.00, şi până miercuri, ora 10.00, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15 – 25 l/mp. Vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.

Potrivit ANM, la munte, iar în noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte.

Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 60 – 80 km/h, iar temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45 – 55 km/h.

ANM a emis şi un cod galben de ploi şi ninsori, valabil de luni, ora 18.00, până marţi, ora 22.00, în mai multe judeţe din ţară.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25 – 30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp. La altitudini mai mari de 1.500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie) în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local consistent”, arată ANM.

Judeţele aflate sub cod galben de precipitaţii însemnate, valabil în intervalul 12 februarie, ora 18.00 – 13 februarie, ora 22.00

Meteorologii avertizează că în cursul zilei de astăzi este valabil un cod galben de vânt în judeţele: Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.

„Vântul va avea intensificări în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Vor fi viteze în general de 55 – 65 km/h, iar în județul Constanța și pe litoral, rafalele vor depăși temporar 70 km/h”, precizează ANM.

Cod galben de vânt pe parcursul zilei în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.

Cum va fi vremea în Bucureşti

În Capitală, valorile de temperatură vor fi ușor mai scăzute față de intervalul precedent, însă vremea se va menține semnificativ mai caldă decât normal în această perioadă din an, potrivit prognozei speciale emise pentru Bucureşti.

Luni, cerul va avea înnorări și temporar după-amiaza și seara vor fi averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat (cu rafale de 35 – 40 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 16 grade Celsius, iar minima va fi de 4… 5 grade Celsius.

Marţi, valorile de temperatură vor continua să scadă ușor, dar se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări, trecător va ploua mai ales după-amiaza și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 13 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 5… 6 grade Celsius.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *