Șapte pistoale, trei puști și muniție, găsite în casa mamei unui cămătar din Lugoj, reținută pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Șapte pistoale, trei puști și muniție, găsite în casa mamei unui cămătar din Lugoj, reținută pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Poliţiştii şi procurorii au făcut 11 percheziţii într-un dosar de camătă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În casa unei femei de 75 de ani, anchetatorii au găsit mai multe arme şi muniţie, iar fiul ei este acuzat de camătă şi de ameninţarea celor care nu plăteau. O tânără de 29 de ani, care încasa datoriile, a fost reţinută, alături de mama cămătarului, scrie site-ul local de știri Lugoj Info.

Două femei, apropiate omului de afaceri lugojean Flavius Luca, au fost reținute, duminică, de polițiști. Una dintre ele este mama bărbatului.

„Biroul de Ordine Publică şi Compartimentul Proximitate, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au efectuat 7 percheziţii domiciliare şi 4 percheziţii ale unor autoturisme, în municipiul Lugoj, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de camătă, complicitate la infracţiunea de camătă, precum şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, anunţă, luni, IPJ Timiş.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2022 și până în prezent, un bărbat de 44 de ani și o tânără de 29 de ani ar fi acordat împrumuturi, percepând dobânzi și garanții în diverse obiecte de valoare, pentru a acoperi sumele împrumutate, realizând astfel profituri ilicite. În anumite situații, pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate, bărbatul ar fi recurs la acte de constrângere asupra persoanelor îndatorate. Totodată, sumele de bani și dobânzile aferente ar fi fost primite de tânără.

De asemenea, la domiciliul unei femei, de 75 de ani (mama bărbatului) au fost descoperite mai multe arme și muniția aferentă acestora.

„La percheziţii s-au găsit 4 pistoale, o puşcă, calibru 44 mm, două puşti de vânătoare cu glonţ, două pistoale, unul având încărcător în interiorul căruia au fost găsite 6 cartuşe calibru 6,35 mm, un pistol cu butuc, în orificiile căruia s-au găsit 5 cartuşe cu glonţ calibru 7,65 mm, dar şi muniţie. De asemenea, au mai fost descoperite şi ridicate 9 contracte de împrumut, mai multe înscrisuri şi mijloace electronice de comunicare şi stocare, care pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal, precum şi 55.156 de lei, 4.435 de euro şi 949 de dolari”, au mai transmis anchetatorii.

În urma administrării probatoriului în cauză, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de tânăra de 29 de ani, cercetată pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și complicitate la infracțiunea de camătă, precum și față de femeia de 75 de ani, cercetată pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Persoanele reținute au fost introduse in Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, urmând a fi prezentate, în cursul zilei de astăzi, 12 februarie, în fața magistraților, pentru dispunerea măsurilor preventive.

Bărbatul de 44 de ani este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de camătă.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *