Șeful Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, rămâne sub control judiciar

Contestația președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, la măsura controlului judiciar stabilită în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită şi fals a fost respinsă luni, 12 februarie, de Tribunalul București, relatează News.ro.

Iulian Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar pe 1 februarie de Direcția Națională Anticorupție, iar măsura presupune o serie de restricții, inclusiv aceea de a îți exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

„Plângerea faţă de controlul judiciar a fost depusă pentru a se clarifica dacă într-adevăr există nevoie de control judiciar pentru buna desfăşurare a urmăririi penale. Am invocat mai multe motive, care pot determina judecătorul să aprecieze că urmărirea penală se poate desfăşura în condiţii foarte bune fără nevoia controlului judiciar”, a declarat Cristian Ene, avocatul lui Iulian Dumitrescu.

Completul de la Tribunalul Prahova a respins și contestația surorii lui Dumitrescu, Angelica Lambrea, tot la măsura controlului judiciar. Ea este urmărită penal pentru complicitate la luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit procurorilor, Iulian Dumitrescu a primit, prin intermediul surorii și cumnatului său, peste 16 milioane de lei drept mită de la un om de afaceri care avea un contract cu Consiliul Județean, iar ulterior a mai obţinut unul.

„Inculpatul Dumitrescu Iulian ar fi pretins cu ajutorul persoanei fizice de la pct. 3 (n.r. cumnatul său) în perioada noiembrie-decembrie 2022 unui om de afaceri achiziționarea în schimbul sumei de 47.500.000 de lei a părților sociale deținute de persoana fizică de la pct. 3 la o societate comercială, valoare supraevaluată față de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ca președinte de Consiliu Județean (CJ) Prahova și ar fi primit până în data de 04.12.2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 de lei”, precizează DNA.

„Una dintre societățile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziționării societății comerciale de la persoana fizică de la pct. 3 i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova”, mai precizează procurorii anticorupție.

Dumitrescu este suspectat și că a omis să treacă unele sume de bani în trei dintre declaraţiile sale de avere.

După ce a fost plasat sub control judiciar, Dumitrescu și-a anunțat demisia din toate funcţiile deţinute în PNL.

Foto: Hepta

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *