Un câine căzut într-o groapă de 30 de metri a fost salvat după trei zile de pompierii din Tulcea. VIDEO

Un câine căzut într-o groapă de 30 de metri a fost salvat după trei zile de pompierii din Tulcea. VIDEO

Pompierii-alpiniști din Tulcea au salvat un câine căzut acum trei zile într-o groapă adâncă de aproximativ 30 de metri, în satul Mineri, după ce oamenii care au auzit lătratul au sunat la numărul de urgență 112.

„În cursul zilei de astăzi, 12.02.2024, pompierii tulceni au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea unui căţel căzut într-o groapă adâncă de aproximativ 30 m, în localitatea Mineri, judeţul Tulcea. Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a venit din partea unor cetăţeni care au auzit lătratul patrupedului, acesta aflându-se pe fundul gropii de aproximativ 3 zile, neavând nicio şansă să iasă singur”, a transmis ISU Tulcea.

La fața locului au venit două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea, formate din 7 subofiţeri, dintre care şi 2 alpinişti cu o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, o autospecială de stingere şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

După ce s-au orientat câteva minute, salvatorii și-au dat seama că nu pot folosi dispozitivul special pentru coborâre și a trebuit să se asigure de autoscară, cu echipamente specifice pentru astfel de misiuni.

Intervenţia a fost dificilă, ţinând cont de adâncimea gropii, pentru că în interiorul ei mai era o altă groapă unde era animalul, iar groapa se putea surpa în orice moment, inclusiv din cauza vântului care bătea cu putere, punând în pericol și viaţa salvatorului.

După 3 ore, unul dintre alpiniști a reușit să scoată câinele care „când s-a văzut în câmp deschis a fugit pe dealurile din împrejurimi”.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share