Alina Gorghiu, despre eșecul negocierilor dintre PNL și PSD pe comasare: Ne apropiem de deadline

Alina Gorghiu, despre eșecul negocierilor dintre PNL și PSD pe comasare: Ne apropiem de deadline

Alina Gorghiu, ministru al Justiţiei şi unul dintre liderii PNL, susține în continuare comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, dar este sceptică cu privire la această posibilitate, ținând cont de blocajul la care s-a ajuns, iar termenul limită pentru decizie este începutul lui martie.

„Mandatul pe care preşedintele Ciucă l-a avut din partea Biroului Politic Naţional a fost unul larg: mergeţi şi discutaţi cu colegii de coaliţie despre maniera în care putem să aducem mai multă lume la vot, să avem mandate cu reprezentativitate în spate, să respectăm totuşi criteriul de diminuare a costurilor pe care cinci runde de alegeri le-ar presupune, și așa mai departe. Eu una nu sunt chiar fericită că nu se ajunge la o concluzie, pentru că ne apropiem de deadline-ul la care Guvernul trebuie să propună Hotărârea de Guvern cu calendarul alegerilor”, a afirmat Gorghiu la Digi24.

Ea a precizat că decizia trebuie luată până cel mai târziu la începutul lunii viitoare. „La începutul lunii martie ar trebui, conform calendarului, să se tragă la sorţi judecătorii din partea ÎCCJ, care să facă parte din Biroul Electoral Central, si intrăm în logica, deja, de alegeri. Deci e păcat că nu s-a ajuns la o concluzie”, a adăugat vicepreședintele liberal.

PSD și PNL nu au decis comasarea

Afirmațiile au venit în contextul în care, după aproape trei ore de discuții la Palatul Victoria între cele două partide de coaliție, liderul PSD, Marcel Ciolacu, și cel al PNL, Nicolae Ciucă, nu au căzut de acord în privința comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, au declarat luni, 12 februarie, surse din coaliție pentru Libertatea. „Nu știm, sincer, ce șanse mai sunt să ne înțelegem”, au precizat surse din coaliție.

Patru tipuri de alegeri sunt programate în acest an, este vorba despre europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. În acest moment, singura certitudine este că pe 9 iunie vor avea loc alegeri europarlamentare.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *