Drogurile sunt ieftine și se găsesc la orice colț de stradă, spune ministrul justiției

Drogurile sunt ieftine și se găsesc la orice colț de stradă, spune ministrul justiției

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat luni, 12 februarie, la Digi24, că problema cea mai mare pentru minori este cea a consumului de droguri și că drogurile sunt „ieftine și superaccesibile”.

„Minorii traficanți sunt și ei ca orice persoană anchetată, depinde de tipul de droguri pe care îl comercializează. Problema cu minorii e cea de consum și nu avem infrastructură să avem grijă de ei”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a precizat că drogurile pot fi găsite „la orice colț de stradă” și că tentația adolescenților este ajutată de prețurile mici, iar ea dorește să construiască opt centre de dezintoxicare.

„Făcute de stat împreună cu privatul, dacă dorește, pe fonduri europene sau naționale, pentru că astăzi drogurile sunt ieftine și superaccesibile, le găsești la orice colț de stradă, dar, din păcate, să tratezi dependența n-ai unde și costă și foarte scump, dacă găsești loc de tratare”, a punctat ministrul.

În toamna anului trecut, Gorghiu spunea că, din datele Agenţiei Naţionale Antidrog, în România sunt milioane de consumatori de droguri și că nu pot fi băgaţi cu toţii la închisoare.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *