Medicii au anunțat când se va întoarce la muncă șeful Pentagonului, Lloyd Austin, după ce a fost internat la terapie intensivă

Medicii au anunțat când se va întoarce la muncă șeful Pentagonului, Lloyd Austin, după ce a fost internat la terapie intensivă

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, internat într-un spital la periferia Washingtonului, se recuperează bine după o procedură sub anestezie generală şi ar urma să îşi reia marţi, 13 februarie, atribuţiile sale, au anunțat medicii acestuia într-un comunicat de presă transmis de Pentagon, informează Agerpres preluând AFP.

„Prevedem o recuperare reuşită”, au scris medicii luni, precizând că „nu se aşteaptă la o spitalizare prelungită” a şefului Pentagonului, care a fost internat duminică într-o secţie de terapie intensivă pentru o problemă a vezicii urinare.

Starea de sănătate a lui Austin este observată îndeaproape după mai multe spitalizări recente ţinute secrete pentru un cancer de prostată.

De această dată, Casa Albă şi Congresul au fost informate despre starea de sănătate a ministrului înainte de spitalizare, a informat luni purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder.

Începând de duminică, de la ora locală 17:00 (22:00 GMT), secretarul adjunct al apărării Kathleen Hicks asigură atribuţiile de şef al Pentagonului.

Potrivit medicilor ministrului, problema cu vezica urinară nu ar trebui să influenţeze prognosticul legat de tratamentul cancerului său care „rămâne excelent”.

Pat Ryder nu a putut spune luni dacă Lloyd Austin îşi va relua atribuţiile „de la spital sau acasă”.

Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost internat duminică la Centrul medical militar Walter Reed Military pentru o urgenţă la vezica urinară.

Austin şi-a anulat deplasarea la Bruxelles

Tot luni, un oficial american a indicat că șeful Pentagonului şi-a anulat deplasarea pe care urma să o facă la Bruxelles pentru întâlniri cu omologi din ţările NATO, mai scrie Agerpres, citând Reuters.

Austin urma să participe joi la o reuniune a miniştrilor apărării din NATO şi, separat miercuri, la o întâlnire a grupului de contact pentru Ucraina.

Oficialul american, vorbind sub rezerva anonimatului, a spus că această din urmă întâlnire va avea loc în format virtual.

În ultima zi a lunii februarie, Lloyd Austin este convocat să depună mărturie în faţa Congresului SUA în legătură cu faptul că a ţinut iniţial secrete chiar şi faţă de preşedintele Joe Biden spitalizările anterioare din decembrie şi ianuarie, ceea ce a declanşat un scandal politic şi i-a făcut pe republicani să-l acuze de neglijarea îndatoririlor.

Citiți și:

Șeful Pentagonului a fost spitalizat din cauza unei „probleme la vezica urinară”. Lloyd Austin și-a transferat atribuțiile unui adjunct
Șeful Pentagonului a fost spitalizat la începutul anului, la terapie intensivă. Casa Albă a fost informată după patru zile
Motivul absenței neanunțate a secretarului american al apărării: a suferit o infecție după o operație pentru cancer de prostată
Joe Biden nu ia în calcul să îl demită pe șeful Pentagonului, după ce Lloyd Austin s-a internat în secret la Terapie Intensivă
„Nu poate ambulanța să nu apară cu lumini și sirene?” Apelul șefului Pentagonului la 911, făcut public. Lloyd Austin a ascuns faptul că era grav bolnav

Foto: Profimedia Images

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *