Un mort și cinci răniți, la metrou, după un scandal între două bande rivale

Un mort și cinci răniți, la metrou, după un scandal între două bande rivale

 

Persoana decedată este un bărbat de 34 de ani, iar cei cinci răniţi sunt două femei şi alţi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 71 de ani, au indicat ofiţerii de poliţie în timpul briefing de presă la poalele metroului aerian din cartierul newyorkez Bronx, cel mai defavorizat din oraş.

Nu a fost vorba despre un trăgător singuratic care a deschis focul „la întâmplare” asupra pasagerilor, a precizat comisarul Michael Kemper, într-un oraş marcat de incidentul din 2022 când un bărbat de peste şaizeci de ani a deschis focul într-un tren aglomerat al metroului, făcând surprinzător doar aproximativ treizeci de răniţi.

Luni la sfârşitul după-amiezii, două grupuri de tineri „se certau” într-un tren care intra în gară când un membru al unui grup a scos o armă şi a deschis focul pe platformă, exact când uşile vagonului se deschideau, iar pasagerii intrau şi ieşeau, a explicat Kemper.

Poliţistul nu a dat identitatea victimelor decât pentru a preciza că „una dintre ele, un bărbat de 34 de ani, a murit din păcate” la spital.

Pompierii din New York (FDNY) au făcut cunoscut într-un e-mail adresat AFP că patru din cele cinci persoane sunt „grav rănite”.

Agresorul a fugit, iar poliţia a chemat martorii să ofere informaţii.

La staţia Mount Eden Avenue din Bronx, complet izolată, metroul este aerian şi un fotoreporter al AFP a văzut numeroase vehicule de poliţie şi de salvare. Imagini la televizor filmate cu drona au arătat trenul oprit în staţie şi poliţişti şi anchetatori în civil ocupaţi pe peron.

„Nu este normal. Astfel de focuri de armă în reţeaua de metrou sunt extrem de rare şi inacceptabile”, a subliniat poliţistul Kemper.

Criminalitatea şi în special omuciderile cu arme de foc sunt în scădere la New York din 2022-2023, după pandemia de COVID-19, iar portul de arme în public este strict reglementat, în comparaţie cu alte oraşe şi state din SUA. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *