Ucraina mulţumeşte României pentru cele 15 pachete de ajutoare militare trimise: „Ucraina nu va uita niciodată generozitatea vecinului nostru”

Ucraina mulţumeşte României pentru cele 15 pachete de ajutoare militare trimise: „Ucraina nu va uita niciodată generozitatea vecinului nostru”

România a trimis Ucrainei 15 pachete de ajutoare militare şi va ajuta la antrenarea piloţilor ucraineni pe avioane F-16, informează Centrul pentru Comunicare Strategică, o organizaţie oficială a guvernului ucrainean pentru combaterea dezinformării, care a publicat un videoclip de mulţumire la adresa României, informează News.ro.

„Nu doar graniţa comună, ci şi istoria comună dintre România şi Ucraina reprezintă fundamentul parteneriatului nostru de o viaţă. Le mulţumim prietenilor noştri români pentru că ne-au fost alături încă de la început în lupta împotriva tiraniei”, este mesajul postat de Stratcom Center pe X.

În videoclipul care însoţeşte mesajul sunt imagini de la demonstraţii pro-ucrainene din România, de la întâlniri ale preşedinţilor Klaus Iohannis şi Volodimir Zelenski în timp ce-şi dau mâna.

Acestea alternează cu „cartoane” pe care scrie în limba engleză: „România este unul dintre cei mai apropiaţi vecini ai noştri şi unul dintre partenerii care ne-au susţinut cel mai mult”, „România a trimis Ucrainei 15 pachete de ajutor militar”, „Ne va antrena piloţii pe noile avioane F-16”. Sunt prezentate, de asemenea, imagini cu vehicule militare şi cu sisteme de rachete antiariene. Clipul are ca fundal sonor melodia patriotică „Trăiască România”.

De asemenea, apar imagini cu refugiaţi ucraineni, iar Stratcom reaminteşte că „România a găzduit zeci de mii de refugiaţi”. „Ucraina nu va uita niciodată generozitatea vecinului nostru. Mulţumesc, România”, se spune în mesajul de final al videoclipului.

Not only a shared border, but the shared history between Romania and Ukraine is the foundation of our lifelong partnership. We thank our Romanian friends for being there since the beginning in the fight against tyranny. Ukraine will always have your back. @UKRinROU pic.twitter.com/HYm8p7jW0o

— SPRAVDI — Stratcom Centre (@StratcomCentre) February 12, 2024

România nu a dezvăluit public ce ajutor militar exact a trimis Ucrainei, ceea ce a dat naştere unor dezbateri şi controverse.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *