Victor Micula, condamnat la 2 ani de închisoare, după ce a tras cu o armă de asalt în oraș. Sentința nu e definitivă, iar faptele se prescriu în august

Victor Micula, condamnat la 2 ani de închisoare, după ce a tras cu o armă de asalt în oraș. Sentința nu e definitivă, iar faptele se prescriu în august

Victor Micula a fost condamnat la doi ani de închisoare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce, în 2019, a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea, informează Bihoreanul.

În aprilie 2021, Victor Micula, fiul magnatului Viorel Micula, a fost trimis în judecată pentru 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar trei ani mai târziu Judecătoria Oradea l-a condamnat la doi ani de închisoare.

În acest caz, Victor Micula a fost acuzat că în 2019 a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea în timpul unei curse de maşini pe străzile orașului, filmate şi postate pe Facebook de vloggerul Virgil Halacu. În clipul postat, acesta spunea că arma este „reală”, dar sunt „gloanţe oarbe”.

Potrivit anchetatorilor, era o puşcă letală semiautomată, „marca UM Sadu (WUM), de calibrul 7,62×39 mm”.

În acelaşi dosar au fost condamnaţi cu suspendare şi trei cunoscuţi de-ai milionarului, unul prin intermediul căruia a cumpărat armele.

De asemenea, instanţa a confiscat toate armele şi muniţia găsite la Victor Micula în timpul percheziţiilor şi l-au obligat să achite cheltuieli judiciare cu ancheta şi procesul, în sumă de 65.000 de lei. Potrivit presei locale, răspunderea penală pentru faptele sale se prescrie în august 2024.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *