Virgil Chirică, un milionar din imobiliare, s-a sinucis în vila din Voluntari. S-a gazat cu fum de la grătar

Virgil Chirică, un milionar din imobiliare, s-a sinucis în vila din Voluntari. S-a gazat cu fum de la grătar

Un bărbat a sunat pe 4 februarie, la numărul unic de urgență 112 și a anunțat că l-a găsit fără suflare pe amicul său, Virgil Chirică, într-o vilă din Voluntari.

Surse apropiate anchetei susțin că echipa care a făcut cercetarea la fața locului a constatat că se află în fața unei premiere în istoria judiciară românească. Din câte se pare, afaceristul își programase moartea din timp și pusese la punct fiecare detaliu. Acesta dorea să treacă în lumea celor drepți intoxicat cu fum, motiv pentru care ar fi cumpărat nu mai puțin de trei grătare și mai mulți saci de cărbuni.

Duminică, 4 februarie, Virgil Chirică a luat în casă cărbunii, unul dintre grătare și substanțe inflamabile pentru aprins focul, după care le-a cărat în baia de la etajul 1.Acolo, a astupat cu bandă adezivă găurile de evacuare de la cadă și chiuvetă, ventilatorul din tavan, dar și partea de jos a ușii de la baie, în așa fel încât niciun fir de fum să nu poată ieși din încăpere.

Asta nu este, însă, tot. Se presupune că afacerisul a înghițit mai multe pastile din flacoane diferite, iar când a simțit că încep să-și facă efectul, a scris pe o bucată de hârtie, de patru ori la rând, „I am already asleep” (n.r. Sunt deja adormit).

Virgil Chrică s-ar fi închis în baie, unde a aprins grătarul, iar monoxidul de carbon emanat de cărbunii care ardeau l-au omorât în scurt timp.

Virgil Chirică a mai avut o tentativă de suicid

Conform unor surse judiciare, în urma cercetării la fața locului, în dormitorul de la etajul al doilea al vilei cu trei etaje s-au găsit alți doi saci cu cărbuni, rămași nedesfăcuți.Ulterior, s-ar fi stabilit că bărbatul ar fi avut și în urmă cu patru ani o tentativă de a-și pune capăt zilelor, și tot prin folosirea unui grătar, însă atunci ar fi fost salvat de membrii familiei sale, care l-au internat în spital.

Virgil Chirică era un personaj cunoscut în mediul de afaceri. Acesta ocupa funcția de director al diviziei de asigurări a Porsche Finance Group și, potrivit profit.ro, era asociat și într-un proiect imobiliar în nordul Capitalei alături de Dan Șucu, dar și alți afaceriști importanți.

Ce spune Poliția Română

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public cu privire la un bărbat, găsit decedat într-o locuință din orașul Voluntari, Compartimentul de Relații Publice, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, este abilitat să comunice următoarele:

La data de 4 februarie a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, o persoană de sex masculin a fost găsită decedată într-o locuință din orașul Voluntari.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov pentru efectuarea activităților din competență.

Persoană decedată a fost identificată, în cauză fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 46 de ani.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminali Ilfov efectuează cercetări în cadrul unui dosar de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, se arată în comunicatul Poliției Române.

SURSA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *