Dispare politica de pe Instagram și Threads: Ce măsuri ia Meta pe platformele sale de socializare

Dispare politica de pe Instagram și Threads: Ce măsuri ia Meta pe platformele sale de socializare

Instagram și Threads nu vor mai recomanda conținut politic. Utilizatorii vor trebui să se înscrie, prin setările aplicațiilor, pentru a vedea postările politice în sugestiile lor.

Ce măsuri ia Instagram

Meta nu va mai recomanda conținut politic utilizatorilor de pe Instagram sau Threads, potrivit șefului Instagram, Adam Mosseri. El a spus că utilizatorii vor vedea în continuare conținut politic din conturile pe care le urmăresc, dar aplicațiile nu vor mai „amplifica în mod proactiv” astfel de postări.

Schimbarea, care va fi lansată „în următoarele câteva săptămâni”, se va aplica conturilor publice din locurile în care algoritmii de recomandare ai Meta sugerează conținut sau postări, cum ar fi Reels și Explore de la Instagram. Mosseri nu a detaliat modul în care Meta va determina ceea ce contează drept „politic”, dar un purtător de cuvânt al Meta a spus că va include subiecte legate de alegeri și probleme sociale.

„Definiția noastră a conținutului politic este conținutul care poate fi despre subiecte legate de guvernare sau alegeri; de exemplu, postări despre legi, alegeri sau subiecte sociale”, a spus purtătorul de cuvânt.

„Aceste probleme globale sunt complexe și dinamice, ceea ce înseamnă că această definiție va evolua pe măsură ce vom continua să le oferim conținut oamenilor și comunităților care folosesc platformele noastre și experții externi pentru a ne rafina abordarea”.

Vezi și: Cum să-ți ștergi contul de Instagram

Utilizatorii pot alege

În timp ce Meta își va limita implicit sugestiile legate de aceste subiecte, cei care doresc să vadă un astfel de conținut se vor putea înscrie prin setările Instagram și Threads. Compania a spus că actualizarea nu va afecta modul în care oamenii văd postările din conturile pe care au ales să le urmărească.

„Scopul nostru este să păstrăm capacitatea oamenilor de a alege să interacționeze cu conținutul politic, respectând în același timp apetitul fiecăruia pentru acesta”, a spus Mosseri.

Schimbarea aceasta este cea mai recentă modalitate prin care Meta a încercat să descurajeze utilizatorii Threads să discute subiecte pe care le consideră potențial problematice. Compania blochează subiectele „potențial sensibile”, inclusiv termenii referitori la vaccin și Covid, din rezultatele căutării în Threads. Mosseri a mai spus că Meta nu vrea să „încurajeze” utilizatorii să posteze despre „politică și știri dure” în aplicație.

Vezi și: Facebook nu mai vrea să fii păcălit: Ce face Meta cu fotografiile AI de pe platformele sale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *