Percheziţii la DNA la Direcţia Regională Vamală Bucureşti, într-un dosar de luare de mită

Percheziţii la DNA la Direcţia Regională Vamală Bucureşti, într-un dosar de luare de mită

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac percheziții, marți dimineață, la 20 de adrese din Bucureşti și din trei județe, între care și sediul Direcției Regionale Vamale București, într-un dosar în care mai mulți vameși sunt suspectați de luare de mită, potrivit unor surse judiciare citate de Hotnews. De asemenea, Direcția Generală Anticorupție verifică mai mulţi angajaţi de la Agenția de Control și Încasare Nădlac II, pentru acte de corupţie.

DNA anunţă, într-un comunicat de presă, că efectuează percheziții domiciliare în 20 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu, din care una este sediul unei instituții publice, într-un dosar privind infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2021 – 2024, de către funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Instituția publică la care sunt percheziții este Direcția Regionala Vamală București, ancheta vizând funcționarii vamali suspectați că luau mită de la șoferi pentru a permite intrarea în țară a unor bunuri fără documente sau contrafăcute, conform surselor citate de Hotnews.

Verificări la Vama Nădlac

Totodată, Direcția Generale Anticorupție verifică activitatea mai multor angajaţi ai Agenţiei de Control şi Încasare Nădlac 2, fiind suspectaţi de corupţie, anunţă CNAIR, într-un comunicat, citat de News.ro.

„Ca urmare a unor sesizări ale CNAIR prin DRDP Timişoara, DGA Arad a declanşat astăzi verificarea activităţii mai multor angajaţi ai ACI (Agenţia de Control şi Încasare ) Nădlac 2. Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârşirea unor acţiuni asimilate faptelor de corupţie, situaţii descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR. Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituţiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor”, anunţă CNAIR.

La mijlocul lunii ianuarie, DNA a descins la mai multe vămi din ţară, unde vameşii erau suspectați că au luat mită sume între 20-30 de euro și 250 de euro pentru a permite trecerea ilegală a frontierei.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *