Ploi și ninsori în mare parte din țară. Meteorologii au emis noi avertizări meteo cod portocaliu și cod galben – HARTĂ

Ploi și ninsori în mare parte din țară. Meteorologii au emis noi avertizări meteo cod portocaliu și cod galben – HARTĂ

Mai multe zone din centrul și vestul țării vor fi afectate până miercuri, 14 februarie, de ninsori și ploi torențiale. Totodată, estul țării se va afla miercuri sub avertizare cod galben de vânt, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Meteorologii anunță că până miercuri, la ora 8.00, temporar, vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, îndeosebi în nordul, centrul și estul țării, unde se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp.

Potrivit ANM, în Carpații Orientali și trecător în noaptea de marți spre miercuri, în Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea, marți, 13 februarie, intensificări temporare în regiunile vestice și sud-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele estice, cu viteze de 45…55 km/h.

Cod portocaliu și cod galben de ploi și ninsori, valabile de marți, 13 februarie, de la ora 10.00 și până miercuri, 14 februarie, la ora 8.00

Un cod portocaliu de ninsori abundente și depunere de strat consistent de zăpadă, valabil până marți, la ora 22.00 a fost emis pentru zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu, unde cantitățile de precipitații vor fi de 50…70 l/mp.

De asemenea, a fost emis și un cod galben de precipitații însemnate cantitativ și de ninsori la altitudini de peste 1400 m, valabil până miercuri, 14 februarie, la ora 8.00, care vizează vestul și sud-vestul Transilvaniei, Carpații Occidentali și Meridionali.

Codul galben de vânt este valabil miercuri, 14 februarie, începând de la ora 8.00 și până la ora 20.00

Până miercuri dimineață, în aceste zone vor fi cantități de precipitații de 25…30 l/mp și izolat de 40 l/mp, iar la altitudini mai mari de 1400 m va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Totodată, ANM a fost emis și un cod galben de vânt, valabil miercuri, 14 februarie, între orele 8.00 și 20.00.

În acest interval, vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova și nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală de 55…65 km/h.

Cum va fi vremea la București

În prognoza specială pentru București, valabilă de marți, 13 februarie și până miercuri, 14 februarie, la ora 8.00, meteorologii anunță că temperatura va scădea ușor față de ziua precedentă, dar că se va situa în continuare peste normele specifice perioadei.

Cerul va avea înnorări în mare parte din interval și trecător, mai ales spre seară și noaptea, va ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 13 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

Pentru miercuri, 14 februarie, ANM anunță în Capitală o vreme în răcire, cu ploaie și vânt slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *