Un șofer de TIR a condus 6 km cu camionul în flăcări prin cel mai lung tunel din Germania, ca să evite o catastrofă/ VIDEO

Un șofer de TIR a condus 6 km cu camionul în flăcări prin cel mai lung tunel din Germania, ca să evite o catastrofă/ VIDEO

Un șofer de TIR în vârstă de 41 de ani a ieșit cu transportatorul auto în flăcări din cel mai lung tunel din Germania, Rennesteig, și astfel a prevenit o catastrofă, relatează Bild.

Joi seară, șoferul polonez a observat în tunelul de aproape opt kilometri de pe A 71, de lângă Suhl (Thuringia), că una dintre anvelopele remorcii sale a luat foc. S-a oprit și a încercat să stingă flăcările. N-a reușit și imediat a declanșat alarma în tunel, într-o zonă de siguranță din apropiere.

Apoi s-a urcat la volan și a accelerat spre ieșirea din tunel. Flăcările s-au extins din ce în ce mai mult peste platformă și autoturismele transportate au luat foc. Camionagiul a continuat să ruleze cu viteză șase km și pompierii au ajuns și ei la ieșirea din tunel chiar când platforma ieșea de sub arcada acestuia.

Șase din cele nouă mașini încărcate au ars complet și tunelurile Rennsteig și Alte Burg au rămas complet închise în ambele direcții, ore întregi.

„A fost cu siguranță decizia corectă a șoferului de a continua să conducă. Altfel, totul ar fi luat cu siguranță proporții și mai mari”, spune un angajat al centrului de control al poliției de autostrăzi din Turingia.

Un purtător de cuvânt al Autobahn GmbH, operatorul tunelului Rennsteig, a subliniat și el comportamentul șoferului. Acest lucru a prevenit cel puțin deteriorarea majoră a tehnologiei de siguranță din tunel.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 250.000 de euro. Datorită viteazului camionagiu, nimeni nu a fost rănit.

Lucrările de curățenie și salvare au fost finalizate în jurul orei 8:20, vineri de dimineață.

Cu o lungime de aproximativ opt kilometri, tunelul Rennsteig este considerat cel mai lung tunel rutier din Germania. Aproximativ 24.000 de vehicule au trecut prin tunel în 24 de ore, a anunțat vara trecută filiala de est a companiei federale Autobahn GmbH. Tunelul Rennsteig a fost construit între 1998 și 2003 și a costat 200 de milioane de euro.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *