Un român a distrus ce n-a putut fura dintr-un depozit plin cu donații al unei asociații umanitare din Franța. Paguba e de 400.000 de euro

Un român a distrus ce n-a putut fura dintr-un depozit plin cu donații al unei asociații umanitare din Franța. Paguba e de 400.000 de euro

Un român a fost arestat la mai bine de o lună după ce a jefuit și a distrus un depozit în care erau strânse donații pentru oameni nevoiași, chiar în ajunul Crăciunului 2023. A avariat inclusiv clădirea, scrie Le Figaro.

Românul a fost inculpat şi plasat în arest preventiv, a anunţat sâmbătă procuratura din Grenoble, în cadrul anchetei privind spargerea de la depozitul asociației Secours Populaire.

Bărbatul este suspectat că a participat la spargerea „fără precedent” în ceea ce privește amploarea jafului a unuia dintre principalele depozite Secours Populaire din Isère, pe 23 decembrie 2023. Pe lângă furtul din donații, îmbrăcăminte și altele, gata de a fi distribuite de Sărbători, jefuitorii au vandalizat depozitul, cu pagube estimate la 400.000 de euro.

În acest depozit mare al asociației, situat la periferia orașului Echirolles, lângă Grenoble, donațiile au fost rupte de pe paleții unde erau depozitate pentru distribuții viitoare. Inclusiv alimentele ambalate care urmau să fie distribuite familiilor nevoiașe au fost distruse.

Două autoutilitare noi au fost demontate și lăsate fără motoare și alte piese. Clădirea în sine a fost avariată, cablurile de cupru furate, cutia electrică spartă, potrivit responsabililor de la Rescue, asociație care oferă ajutor pentru 30.000 de oameni din Isère.

Românul în vârstă de 28 de ani așteaptă acum să fie judecat și în același timp poliția îi caută pe complicii lui.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *