Vlad Dascălu riscă suspendarea. Ciclistul cu șanse la o medalie olimpică, în atenția ANAD pentru trei abateri

Vlad Dascălu riscă suspendarea. Ciclistul cu șanse la o medalie olimpică, în atenția ANAD pentru trei abateri

Campion european anul trecut la mountain bike și creditat cu șanse la medalii în proba de cross-country la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, ciclistul Vlad Dascălu, 26 de ani, riscă să fie suspendat din activitatea sportivă pentru încălcarea reglementărilor antidoping, relatează Euronews.ro.

Doctorul și antrenorul paralimpic Sorin Maticana confirmat că sportivul calificat la JO 2024 ar putea fi suspendat pentru că nu a fost găsit la locație de Agenția Mondială Antidoping (WADA), la trei controale.

„Eu fiind persoana de legătură între ANAD și Federația Română de Ciclism, încă aștept un verdict. Regulamentul antidoping spune că trebuie să te pui la dispoziție, nu numai să fii la adresa respectivă. Adică, dacă tu ești acasă și ești cu căștile pe urechi și asculți muzică, iar comisarul WADA sună la ușă și tu spui că nu l-ai auzit, nu este o scuză. Tu trebuie să te pui la dispoziție. Conform legislației, suspendarea e iminentă în această situație”, a declarat Sorin Matican, pentru Sport Total FM.

La rândul ei, Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport a precizat că „situaţia lui Vlad Dascălu este de neînţeles”.

COSR l-a creditat pe Vlad Dascălu cu șanse mari la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, unde se spera să câştige o medalie istorică pentru România.

Deținător al medaliei de aur la Jocurile Europene de la Cracovia în 2023, Vlad Dascălu a terminat pe locul 7 la JO de la Tokyo 2021, la 15 secunde de podium.

FOTO: Vlad Dascălu (Facebook)

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *