Monica Macovei şi-a recunoscut vina în faţa instanţei pentru accidentul în care a rănit un motociclist

Monica Macovei şi-a recunoscut vina în faţa instanţei pentru accidentul în care a rănit un motociclist

Fostul ministru al justiţiei Monica Macovei şi-a recunoscut vina în faţa instanţei pentru accidentul de la Mangalia, din 2022, în urma căruia un motociclist a fost rănit, informează News.ro. Judecătoria Mangalia a rămas în pronunţare.

Monica Macovei a recunoscut marţi, la Judecătoria Mangalia, vinovăţia pentru producerea accidentului din 2022, în care a rănit un motociclist. Instanţa a rămas în pronunţare în cazul dosarului în care fosta ministră a fost trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă.

La ieşirea de la instanţă fostul ministru al justiţiei nu a dorit să facă vreun comentariu jurnaliştilor.

Bărbatul rănit în accidentul respectiv, Constantin Ilie, le-a povestit ziariştilor ce s-a întâmplat la termenul de marţi.

„Mă aşteptam să fiu audiat de domnul judecător. Nu am fost. S-a permis inculpatei să spună câteva cuvinte la final. Iar restul a fost treaba avocaţilor aleşi aici. (…) A mers pe recunoaştere, fără regrete. Nu a fost niciun regret până în prezent. Mergem pe recunoaştere, procedura simplificată şi vedem. Am ieşit un pic dezamăgit de aici de avocatul ales al inculpatei şi de cel al asigurătorului. Mă simt aşa, cum să vă spun, practic umilit, pentru că avocatul inculpatei consideră că oferta făcută de asigurător este foarte generoasă, de parcă dânsul ar fi trecut prin ce am trecut eu şi ar fi suferit ce am suferit eu”, a afirmat Constantin Ilie.

El a menţionat că a cerut daune de 500.000 de euro.

La sfârşitul lunii septembrie 2023, Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în urma accidentului de la Mangalia, când a intrat pe contrasens şi a lovit un motociclist.

Pe 8 octombrie 2022, într-o curbă, în drum spre Mangalia, Macovei, aflată la volan, a intrat pe contrasens și a lovit un motociclist în vârstă de 56 de ani, „provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii, viaţa fiindu-i pusă în primejdie”, arătau anchetatorii.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *