Răspunsul lui Marcel Ciolacu, întrebat de ce s-au blocat discuţiile din coaliție despre comasarea alegerilor

Răspunsul lui Marcel Ciolacu, întrebat de ce s-au blocat discuţiile din coaliție despre comasarea alegerilor

„Dumneavoastră când aţi mers pe stradă v-a întrebat cineva de comasare? Pe mine nu m-a întrebat nimeni”, a spus premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, marți, 13 februarie.

După participarea la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, Marcel Ciolacu a fost întrebat de jurnaliști de ce s-au blocat discuţiile din seara precedentă, dar liderul PSD a ocolit răspunsul.

„Am luat decizii, pe ce avem urgenţe legislativ, cum este situaţia financiară. Dumneavoastră când aţi mers pe stradă v-a întrebat cineva de comasare? Pe mine nu m-a întrebat nimeni. Nu a condiționat nimeni, v-am spus. Este a treia întrebare pe care mi-o puneți la fel, nu am nicio problemă, puteți să mi-o puneți și a patra oară. Eu nu-l jignesc pe Nicolae Ciucă și deci nu-i voi cere niciodată ca PNL să renunţe la un candidat în favoarea PSD şi nici Nicolae Ciucă nu îmi va solicita mie niciodată acest lucru pentru că m-ar jigni”, a afirmat Ciolacu.

Întrebat unde anume nu s-au înțeles PSD și PNL în legătură cu comasarea alegerilor, liderul social-democrat a răspuns: „Specificul fiecăruia şi, mai ales, nu avem toate informaţiile cum se vor desfăşura aceste alegeri ţinând cont că sunt suprapuse. Să nu cumva să încurcăm, din dorința de a fi mai multă lume la vot, de fapt să viciem un rezultat al alegerilor”.

PSD și PNL nu au căzut de acord privind comasarea alegerilor

Afirmațiile au venit în contextul în care, după aproape trei ore de discuții la Palatul Victoria între cele două partide de coaliție, liderul PSD, Marcel Ciolacu, și cel al PNL, Nicolae Ciucă, nu au căzut de acord în privința comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, au declarat luni, 12 februarie, surse din coaliție pentru Libertatea. „Nu știm, sincer, ce șanse mai sunt să ne înțelegem”, au precizat surse din coaliție.

Patru tipuri de alegeri sunt programate în acest an, este vorba despre europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. În acest moment, singura certitudine este că pe 9 iunie vor avea loc alegerile europarlamentare.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *