Pericol de inundații pe râul Orăștie. Apele au depășit cu 48 de centimetri cota de inundație, se intervine cu saci de nisip și pământ

Pericol de inundații pe râul Orăștie. Apele au depășit cu 48 de centimetri cota de inundație, se intervine cu saci de nisip și pământ

Autoritățile au intervenit pentru a efectuat supraînălţări de mal cu saci de nisip şi pământ provenit din umpluturi pentru diminuarea riscului de inundaţii după ce râul Orăștie a depășit cu 48 de centrimetri cota de inundații, a transmis Apele Române, potrivit news.ro.

Cota râului a crescut considerabil în timpul zilei. Dacă la ora 11.00, râul Orăştie înregistra un nivel de peste 20 cm peste cota de inundaţie, în prezent, râul Orăştie este în creştere cu 48 cm peste cota de inundaţie, dar, din fericire, ploaia s-a oprit.

Ca urmare a riscului de inundației, reprezentanții Apelor Române Mureș au intervenit cu două echipe de la Deva și Orăștie, alături de ISU Hunedoara și reprezentanți ai primăriei din Orăștie, pentru lucrări de protejare a populației.

„Astfel, s-au realizat supraînălţări de mal cu saci de nisip şi pământ provenit din umpluturi pentru diminuarea riscului de inundaţii. Intervenţia s-a impus din cauza ieşirii din albie a trei cursuri de apă (Romoş, Vaidei şi Orăştie) din judeţul Hunedoara, pe sectorul din aval, situat în amonte de confluenţa cu râul Mureş”, a transmis Apele Române.

În continuare sunt în vigoare două avertizări cod portocaliu şi cod galben pentru risc de inundații.

„Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a reactualizat şi prelungit avertizarea cod portocaliu (până mâine la ora 12.00), respectiv galben (până mâine, la ora 24.00) pentru mai multe sectoare de râuri. S-a instituit cod portocaliu pentru râul Mureş şi afluenţii aferenţi sectorului din aval de confluenţă cu râul Târnava până în amonte confluenţă cu râul Strei (judeţele: Alba, Sibiu şi Hunedoara)”, precizează Apele Române.

Din cauza ploilor abundente, DN7 a fost inundat, iar traficul rutier la coborârea de pe autostrada A1, în zona localităţii Geoagiu, a fost închis. De asemenea, la Orăştie 7 oameni, printre care un copil, au fost evacuaţi din case, iar 11 gospodării au fost inundate.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *