Nicolae Ciucă, despre comasarea alegerilor: Dacă nu ne înțelegem vineri, nu mai are rost să discutăm

Nicolae Ciucă, despre comasarea alegerilor: Dacă nu ne înțelegem vineri, nu mai are rost să discutăm

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 13 februarie, că orice prelungire a negocierilor cu PSD pe tema comasării alegerilor, dincolo de ziua de vineri, 16 februarie, „este inoportună” și doar „ocupă spațiul public”.

Al doilea om în stat a fost întrebat la Senat cât timp mai are coaliţia PNL-PSD să ia o decizie în privinţa comasării alegerilor şi dacă vor exista şi alte întâlniri, după cea de vineri.

„Eu cred că orice prelungire dincolo de ziua de vineri este inoportună şi nu mai are niciun fel de rost să discutăm, pentru că, pe de o parte, ocupăm spaţiul public cu un subiect care se rostogoleşte şi aşa de prea mult timp şi până la urmă trebuie să vedem care sunt şi celelalte probleme care trebuie rezolvate”, a spus Ciucă, potrivit news.ro.

El a adăugat că, în istoria alegerilor, partidele mainstream din România nu au putut să nu aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale. „Consider că este absolut normal, pentru ca și cetăţenii să poată să vină la vot, nu pe ceva dinainte stabilit, ci să lăsăm electoratul să decidă”, a spus Ciucă.

Cât privește posibile tensiuni în coaliţie pe această temă, președintele PNL a răspuns: „Eu consider că suntem oameni responsabili. Ne asumăm fiecare să urmăm cursul în această jumătate de an electorală, ca atare mai abitir este nevoie de stabilitatea coaliţiei şi de derularea programului de guvernare”.

PSD și PNL nu au căzut de acord privind comasarea alegerilor

Afirmațiile au venit în contextul în care, după aproape trei ore de discuții la Palatul Victoria între cele două partide de coaliție, liderul PSD, Marcel Ciolacu, și cel al PNL, Nicolae Ciucă, nu au căzut de acord în privința comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale, au declarat luni, 12 februarie, surse din coaliție pentru Libertatea. „Nu știm, sincer, ce șanse mai sunt să ne înțelegem”, au precizat surse din coaliție.

Patru tipuri de alegeri sunt programate în acest an, este vorba despre europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. În acest moment, singura certitudine este că pe 9 iunie vor avea loc alegerile europarlamentare.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *