Cardurile de energie expiră în curând. Ce se întâmplă cu banii necheltuiți?

Cardurile de energie expiră în curând. Ce se întâmplă cu banii necheltuiți?

Potrivit unui proiect de ordonanță inițiat pe 25 ianuarie de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, românii care au primit carduri de energie şi au achiziţionat lemne de foc vor putea încasa, în numerar, banii rămaşi pe acestea.

„Beneficiari care până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe nu au utilizat integral sumele de pe cardul de energie valabil, pot încasa în numerar, până la data de 31 martie 2024, la oficiile poştale, sumele plătite pentru procurarea de lemn de foc”, prevede documentul.

Atenție, însă! Demersurile pentru recuperarea în bani gheață rămași neconsumați trebuie făcute până în data de 31 martie, zi în care expira valabilitatea cardurilor. Unlerior, banii nu mai pot fi retrași. 

În vederea încasării sumei în numerar, beneficiarii de sprijin trebuie să prezinte următoarele documente justificative:

a) cardul de energie valabil la data la care se efectuează plata prin servicii de mandat poştal;

b) actul de identitate al beneficiarului de sprijin;

c) documentul/documentele justificativ/justificative emis/emise până la data de 15 martie 2024, cum ar fi avizul de însoţire a mărfii, factura, bonuri fiscale, prin care fac dovada că au achiziţionat lemn de foc pentru încălzire care este utilizat la locul de consum, prin înscrierea acestuia pe documentele justificative şi dovada achitării acestora către furnizorul de lemn de foc;

d) în situaţia în care beneficiarul cardului de energie are alt domiciliu sau altă reşedinţă decât cel/cea care este inscripţionat/ inscripţionată pe cardul de energie, contractul privind furnizarea lemnului de foc la domiciliu sau reşedinţă împreună cu declaraţia pe propria răspundere că utilizează sprijinul pentru compensarea preţului la energie la adresa unde locuieşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *