Un turist german venit să se vadă cu o rusoaică întâlnită online riscă închisoarea, pentru trafic cu ursuleți gumați „psihoactivi” | FOTO

Un turist german venit să se vadă cu o rusoaică întâlnită online riscă închisoarea, pentru trafic cu ursuleți gumați „psihoactivi” | FOTO

Un turist german a fost arestat la Sankt Petersburg sub acuzația de contrabandă cu droguri, după ce a adus în avionul cu care a călătorit spre Rusia produse comestibile de tip ursuleți gumați, a anunțat marți, 13 februarie, Serviciul Federal Vamal rus (FTS), potrivit The Moscow Times.

Bărbatul a fost reținut pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg după ce un inspector vamal a observat în interiorul rucsacului său “o pungă de plastic rigidă pe care scria «Fink green goldbears» și care avea imaginea unei frunze de canabis”.

На немца, прилетевшего в Петербург, завели дело о контрабанде наркотиков из-за шести желейных мишек с каннабиноидами.38-летний мужчина объяснил сотрудникам Пулково, что употребляет мишек для спокойного перелета. В Петербург он прибыл для встречи с подругой по переписке. Теперь… pic.twitter.com/aG5O3YxZha

— Natalie💙💛 💙🤍 (@natbes) February 13, 2024

Un test rapid a confirmat că cei șase ursuleți gumați din pungă, negri și maro, conțineau substanța psihoactivă tetrahidrocannabinol.

O înregistrare video a inspecției de pe aeroportul Pulkovo, publicată de site-ul de știri rus RBC, arată cum un funcționar vamal îl întreabă pe german: “Este medical sau nu?”, urmând apoi o lungă discuție despre natura ursuleților gumați.

“Bărbatul a explicat că a cumpărat ursuleții în țara sa de origine și că îi folosește de obicei în timpul zborurilor pentru a putea dormi bine”, a precizat FTS, într-un comunicat de presă.

Serviciul vamal a precizat că bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a sosit din Hamburg pentru a se întâlni cu o femeie pe care o cunoscuse online.

Turistul, în vârstă de 38 de ani, riscă până la șapte ani de închisoare dacă va fi condamnat pentru contrabandă cu droguri.

Foto: Profimedia Images

  

  

Please follow and like us:
Pin Share