150 de percheziții în dosare de fraudă și evaziune cu prejudicii uriașe. O falsă măicuță a obținut prin înșelăciune 87.000 de euro

150 de percheziții în dosare de fraudă și evaziune cu prejudicii uriașe. O falsă măicuță a obținut prin înșelăciune 87.000 de euro

Peste 150 de percheziţii domiciliare au fost desfășurate marți în cadrul unei ample operaţiuni de combatere a infracţiunilor economico-financiare şi a celor de natură judiciară, denumită operațiunea „Jupiter”.

Percheziții masive

Printre cei vizați este și o persoană care a postat pe internet mai multe anunțuri în care spunea că este o măicuță pe nume Beatrice și susținea că poate ajuta persoanele în orice problemă de viață, dezlegare farmece, vindecare alcoolice și alte astfel de probleme.

”Măicuța Beatrice” a reușit să păcălească mai multe persoane, una dintre ele cu peste 87.000 euro, potrivit Libertatea.

Polițiștii au descins în percheziții în cadrul a 35 de activități efectuate în dosare penale în care sunt cercetate fapte de evaziune fiscală, contrabandă, înșelăciune, bancrută frauduloasă, obținere ilegală de fonduri, delapidare, fals, infracțiuni prevăzute de Codul fiscal, fals înformaticm șantaj, furt calificat și infracțiuni la regimul armelor.

În dosare de înșelăciune au loc percheziții în Satu Mare și Galați.

Prejudicii uriașe

În Capitală, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR, au pus în aplicare 7 mandate de percheziţie şi 24 de mandate de aducere într-un dosar privind evaziunea fiscală.

De asemenea, în alt dosar similar, procurorii şi poliţiştii au efectuat o percheziţie şi pun în aplicare un mandat de aducere, cercetând un prejudiciu de aproximativ 525.000 lei. Într-un alt caz, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi poliţiştii din cadrul IGPR au desfăşurat 21 de percheziţii domiciliare într-un dosar ce vizează infracţiuni de fals informatic şi înşelăciune, cu un prejudiciu total estimat la peste 1.000.000 lei.

Într-un alt dosar, instrumentat de PT Bihor şi SICE Bihor, au fost efectuate 4 percheziţii în judeţele Cluj şi Bihor.

Totodată, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi SICE Alba au desfăşurat 27 de percheziţii şi 3 mandate de aducere într-un dosar privind obţinerea ilegală de fonduri. Conform anchetatorilor, în cursul anului 2019, două societăţi comerciale, prin prezentarea de documente false, au obţinut de la Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii finanţare nerambursabilă prin Programul Start Up Nation 2018, cauzând un prejudiciu de 197.626, 90 lei.