Dă-i berii o altă întrebuințare! 3 modalități în care băutura verii poate fi folosită cu succes în cazul plantelor

Dă-i berii o altă întrebuințare! 3 modalități în care băutura verii poate fi folosită cu succes în cazul plantelor

Berea este băutura preferată de români, mai ales în perioada verii, însă și plantele voastre o vor aprecia, și asta deoarece această băutură are câteva proprietăți absolut unice, relatează Click!.

Folosiți berea ca fertilizator pentru plante, iar acestea cu siguranță vă vor mulțumi.

Oricât de ciudat ar părea, practica folosirii berii ca îngrășământ pentru plantele are multe beneficii. Când este folosită corect, berea poate face minuni pentru plantele din grădină. Fie că este vorba și de plantele de interior, sau de balcon, toate vor beneficia de nutrienții din bere. 

Modalitățile în care berea poate fi folosită cu succes în cazul plantelor

Beneficiile berii asupra plantelor nu se opresc însă aici. O plantă curată, fără dar și poate, va fi o plantă sănătoasă și rezistentă la boli sau dăunători. Iată cum poți să cureți frunzele plantelor, operațiune în care berea îți va fi de un real ajutor.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci un pahar de bere cu apă, de două ori mai multă apă decât bere. Udă plantele cu acest amestec la rădăcini. Important este să lași berea deschisă cu o seară înainte, pentru ca acidul carbonic să fie eliminat, fiind dăunător plantelor.  

Berea ajută, de asemenea, și la ținerea la distanță a dăunătorilor. Pentru asta trebuie să speli frunzele plantelor cu bere. Înmoi o lavetă moale într-un amestec de două linguri de bere într-un pahar cu apă și curăți cu soluția obținută fiecare frunză a plantei. Ai grijă, însă, să ștergi bine ambele părți. Și cum plantele absorb nutrienți și prin frunze, acestea vor fi și mai strălucitoare după tratamentul aplicat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *