2700 egészségügyi állást lehet meghirdetni az egészségügyben, ebből 88-at Marosvásárhelyen

2700 egészségügyi állást lehet meghirdetni az egészségügyben, ebből 88-at Marosvásárhelyen

Sajtótájékoztatóján a kormányszóvivő elmondta, hogy a memorandum országszerte több kórházra, járóbeteg-gondozóra, mentőszolgálatra és egészségügyi igazgatóságra terjed ki – ismerteti az Agerpres.

Közlése szerint a fővárosi Egyetemi Sürgősségi Kórház 861, a kolozsvári Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház 140, a bukaresti Onkológiai Intézet 120,

a marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház 88 és a bukaresti Klinikai Sürgősségi Kórház 80 állásra hirdethet versenyvizsgát.

Az összesen 2702 felszabadított posztból 310 orvosi, 1221 egészségügyi asszisztensi állás. A fennmaradó 629 posztra egészségügyi kisegítő személyzetet és egészségügyi szakszemélyzetet (gyógyszerészeket, biológusokat, biokémikusokat, orvosírnokokat, statisztikusokat, kutatókat) keresnek.

A kormányszóvivő elmondta, hogy a korábban befagyasztott állások felszabadítása nem növeli meg az állami kiadásokat, mert a finanszírozásuk szerepel az idei költségvetésben.

Constantinescu emlékeztetett: januárban és februárban a kormány már felszabadított közel 10 ezer állást az egészségügyben.