Imagini din orașul Krivoi Rog, după atacul cu rachete. „Din păcate, există morți și răniți. S-ar putea să fie oameni sub dărâmături”

Imagini din orașul Krivoi Rog, după atacul cu rachete. „Din păcate, există morți și răniți. S-ar putea să fie oameni sub dărâmături”

Atacul cu rachete asupra orașului natal al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a avut loc luni dimineață, 31 iulie, și s-a soldat cu cel puțin patru morți și zeci de răniți. Rachetele au lovit un bloc de 9 etaje, precum și o școală. Urmările atacului au fost surprinse în imagini publicate de autoritățile ucrainene.

Imaginile publicate de Ministerul ucrainean de Interne și de serviciile de urgență arată blocul de locuințe în ruine. O porțiune dintre etajele 4 și 9 a fost complet distrusă, iar sub dărâmături a izbucnit un incendiu.

#KryvyiRih. The Russians hit the city with two missiles.Rescuers are working on the spot.#RussiaIsATerroristState pic.twitter.com/xdKDAj0TG1

— Сергій Крук (@Serhiy_Kruk) July 31, 2023

În urma atacului, patru oameni au murit, iar alți 43 au fost răniți. Bilanțul este unul provizoriu. La fața locului este în desfășurare o amplă operațiune de salvare, iar autoritățile se tem că mai multe persoane pot fi blocate sub dărâmături.

De asemenea, în atacul rusesc a fost lovită și o clădire cu patru etaje a unei instituţii de învăţământ.

Imagini cu urmările bombardamentelor au fost publicate și de președintele ucrainean Zelenski, care a condamnat atacul.

Monday morning. Regions of Ukraine are being shelled by the occupiers, who continue to terrorize peaceful cities and people. Kryvyi Rih, Kherson. Residential buildings, a university building, a crossroads were hit. Unfortunately, there are dead and wounded. There may be people… pic.twitter.com/goMVBbCN1B

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) July 31, 2023

„Regiunile Ucrainei sunt bombardate de ocupanți, care continuă să terorizeze orașele și oamenii pașnici. La Krivoi Rog au fost lovite clădiri de locuințe, o clădire universitară. Din păcate, există morți și răniți. S-ar putea să fie oameni sub dărâmături. Încercăm să salvăm cât mai mulți oameni. În ultimele zile, inamicul s-a încăpățânat să atace orașe, centrele orașelor și bombardează ținte civile și locuințe. Dar această teroare nu ne va speria și nici nu ne va zdrobi”, a spus Zelenski.

Krivoi Rog găzduieşte un combinat metalurgic şi este şi oraşul natal al lui Volodimir Zelenski.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *