Donald Trump, aproape de a patra inculpare penală. De ce este acuzat fostul președinte american

Donald Trump, aproape de a patra inculpare penală. De ce este acuzat fostul președinte american

Un procuror din statul american Georgia este pe punctul de a finaliza ancheta cu privire la eforturile fostului președinte Donald Trump de a anula rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020, relatează Politico.

Doi martori au confirmat sâmbătă că vor apărea în fața unui mare juriu din comitatul Fulton, Georgia, la începutul săptămânii viitoare. Această audiere reprezintă cel mai clar semn de până acum că Fani Willis, procurorul districtual care conduce ancheta, intenționează să ceară în curând marelui juriu să aprobe acuzațiile penale împotriva lui Donald Trump sau aliaților săi.

Rechizitoriul din comitatul Fulton din Georgia ar încheia o investigație de ani asupra eforturilor fostului președinte de a schimba rezultatul alegerilor din Georgia, pe care Joe Biden le-a câștigat la o diferență mică.

În săptămânile de după ziua alegerilor, Trump a invocat în repetate rânduri fără a prezenta dovezi că rezultatele din Georgia au fost fraudate și a făcut un apel personal către un oficial din Georgia să-l declare câștigător.

„Pot confirma că mi s-a cerut să depun mărturie în fața marelui juriu din comitatul Fulton marți”, a scris Geoff Duncan, un republican care a fost locotenent guvernator al Georgiei în timpul alegerilor din 2020. „Aștept cu nerăbdare să răspund la întrebările lor privind alegerilor din 2020”.

Un jurnalist din zona Atlanta, George Chidi, a confirmat și el pe Twitter că i s-a cerut să depună mărturie marți.

Dacă Trump va fi pus sub acuzare în Georgia, acesta ar fi al patrulea dosar penal în care este inculpat în ultimele cinci luni.

La începutul lunii, Trump a fost inculpat sub acuzația federală pentru că a conspirat împotriva SUA în încercările sale de a anula rezultatele alegerilor din 2020.

În aprilie, Trump a fost inculpat în New York în dosarul plății făcute pentru cumpărarea tăcerii actriței de filme porno Stormy Daniels. Ulterior, în luna iunie, Trump a fost inculpat în Florida în dosarul documentelor clasificate găsite la locuința sa din Mar-a-Lago.

Pe propria rețea de socializare, Truth Social, Trump a criticat ancheta din Georgia – și celelalte trei dosare cu care s-a confruntat – ca fiind motivate politic pentru a influența alegerile prezidențiale din 2024, unde sondajele îl arată la egalitate cu Joe Biden în preferințele americanilor.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *