Anchetatorii ruși au gasit toate victimele și cutia neagră din avionul prăbușit al lui Prigojin

Anchetatorii ruși au gasit toate victimele și cutia neagră din avionul prăbușit al lui Prigojin

Anchetatorii ruşi au anunţat vineri că au găsit corpurile tuturor celor zece victime şi cutia neagră a avionului prăbuşit miercuri în regiunea Tver de la nord de Moscova, în care se afla Evgheni Prigojin, şeful grupului de mercenari Wagner, transmite AFP, citat de Agerpres.”Corpurile celor zece victime au fost găsite la locul accidentului de avion. Sunt în curs analize genetice moleculare pentru stabilirea identităţii lor. Recorderele de zbor au fost preluate de anchetatori şi este în curs o examinare detaliată a locului”, a comunicat pe Telegram comisia de anchetă.

Autoritățile ruse au confirmat oficial, în seara de 23 august, că Evgheni Prigojin a murit, la aproape cinci ore de la prăbușirea avionului în Tver. La bord se mai aflau Serghei Propustin, Evgheni Makarian, Aleksandr Totmin, Valeri Chekalov și Nikolai Matuseev. Toți făceau parte din conducerea grupării paramilitare. Echipajul a fost identificat drept comandant Aleksei Levshin, copilot Rustam Karimov și însoțitoarea de bord Kristina Raspopova.

Putin, REACȚIE după moartea lui Prigojin: „Era un om de afaceri talentat. A făcut greșeli grave în viață”

Zece persoane se aflau la bordul aeronavei care s-a prăbușit miercuri, 23 august, în regiunea Tver, la scurt timp după ce a decolat de la Moscova. Fondatorul Wagner, „mâna sa dreaptă” și alți cinci comandați din gruparea Wagner se aflau la bordul avionului prăbușit, potrivit listei oficiale publicate de agenția de stat rusă Tass.

Potrivit comisiei de anchetă a Rusiei, a fost deschisă o anchetă penală pentru a stabili cauza accidentului.

Știrea prăbușirii avionului în care se afla Prigojin a fost privită cu scepticism în Occident. 

„Nu există încă o dovadă incontestabilă că Prigojin se afla la bord și se știe că el exercită măsuri de securitate excepționale. Cu toate acestea, este foarte probabil ca el să fie într-adevăr mort”, a precizat Ministerul britanic al Apărării într-o actualizare a serviciilor de informații ale apărării postată pe platforma de socializare X, fostul Twitter, scrie Reuters.

Val de speculații după dispariția lui Prigojin. A murit sau s-a dat la fund?

Autoritățile ruse au declarat că Prigojin a fost listat ca pasager în avionul care a căzut din cer la nord-vest de Moscova miercuri seară, la două luni de la ziua în care a condus o revoltă eșuată împotriva conducerii armatei.

„Dispariția lui Prigojin ar avea aproape sigur un efect profund destabilizator asupra Grupului Wagner. Atributele sale personale de hiperactivitate, îndrăzneală excepțională, dorința de a obține rezultate și brutalitate extremă au pătruns în Wagner și este puțin probabil să fie egalate de vreun succesor.”

„Vidul de conducere al lui Wagner ar fi fost agravat de rapoartele conform cărora au murit și fondatorul și comandantul de teren Dimitri Utkin și șeful logisticii Valery Chekalov,” a mai transmis ministerul britanic. 

Reacția Ucrainei după prăbușirea avionului șefului Wagner: „Vladimir Putin nu iartă pe nimeni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *