Scurgeri de gaze la o stație GPL din Sectorul 3. Prefect: 50 de persoane au fost evacuate

Scurgeri de gaze la o stație GPL din Sectorul 3. Prefect: 50 de persoane au fost evacuate

Pompierii au intervenit sâmbătă seară, 2 septembrie, la o stație GSP din Vitan-Bârzești din cauza unor scăpări de gaze, a transmis ISU București-Ilfov. Contactat de Libertatea, prefectul Rareș Hopincă a declarat că nu mai există pericol de explozie, iar cauza este „o supapă de supraplin”.

„Intervenim în acest moment pe Bulevardul Energeticienilor din sectorul 3 al Capitalei. Scăpări de gaze la un robinet de la o stație GPL. Se acționează pentru evacuarea populației pe o rază de 100 m pentru siguranța acesteia până la remedierea situației. Acționăm cu perdea de apă asupra buteliei”, a transmis ISU București-Ilfov.

La fața locului au intervenit 5 autospeciale de stingere.

„50 de persoane au fost evacuate, iar pericolul a fost neutralizat în jurul orei 19.15. Au existat scurgeri de gaze la o supapă de supraplin la un rezervor. Stația GPL este închisă de 3 zile, în urma unui control”, a explicat prefectul Rareș Hopincă pentru Libertatea.

El a precizat că stația a fost verificată de ISCIR, în cadrul planului de control, pe 30 august.

„Din cauză că situația la fața locului nu mai respecta documentația de avizare, s-a dispus închiderea stației și amendă de la 2.000 la 15.000 de lei pentru operatorul RSVTI al stației. De la momentul închiderii, stația nu mai funcționa”, a adăugat prefectul Hopincă pentru Libertatea.

Ulterior, ISU a transmis că se fac măsurători la fața locului și că numărul autospecialelor de pompieri a fost redus la 2 mașini pentru supraveghere și tranzvazarea gazului.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share