Numărul crimelor ale căror victime sunt femeile rămâne constant în Franța. În medie, o femeie e ucisă la fiecare 3 zile de către actualul sau fostul partener

Numărul crimelor ale căror victime sunt femeile rămâne constant în Franța. În medie, o femeie e ucisă la fiecare 3 zile de către actualul sau fostul partener

Un nou studiu, publicat la doar câteva zile după ce o femeie de 42 de ani a fost atacată și ucisă în plină zi în satul alpin La croix de la Rochette din Franța, a constatat că 118 femei au fost ucise în Hexagon în anul 2022, în ciuda încercărilor autorităților de a rezolva această problemă, relatează Euronews.

Raportul publicat sâmbătă, 2 septembrie, de Ministerul francez de Interne a dezvăluit că numărul femeilor ucise anul trecut de soțul sau de fostul lor soț în Franța este aproape la fel comparativ cu anul precedent, înregistrându-se doar cu patru crime mai puțin decât în 2021.

Documentul nu prezintă însă și cifrele din acest an, dar Franța a înregistrat deja a 77-a ucidere a unei femei înainte de începutul lunii septembrie.

Femeia în vârstă de 42 de ani, ofițer de poliție, a fost ucisă joi cu o macetă de către fostul ei soț.

Acesta a fost arestat vineri și plasat în custodia poliției în cadrul unei anchete deschise pentru „asasinat”.

Pe 26 august, un bărbat suspectat că și-a ucis, fără intenție, iubita în Val-de-Marne a fost arestat, fiind acuzat de violențe care au dus la moartea acesteia. El era deja cunoscut de poliție pentru faptele sale de violență domestică.

În medie, o femeie este ucisă în Franța de către partenerul sau fostul său partener la fiecare trei zile.

Din punct de vedere statistic, victimele sunt cel mai adesea de naționalitate franceză, au vârste cuprinse între 30 și 49 de ani și sunt șomere.

Dintre cele 118 de cazuri din 2022 în care au fost ucise femei, 37 dintre acestea suferiseră deja violențe din partea soțului sau fostului soț înainte de a muri.

Foto: Profimedia Images

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *