De ce ne îngrășăm după 40 de ani și cum putem să oprim acest proces

De ce ne îngrășăm după 40 de ani și cum putem să oprim acest proces

Dar de ce ne îngrășăm mai mult după vârsta de 40 de ani și ce putem face pentru a ne menține o greutate sănătoasă și echilibrată?

Unul dintre motivele principale pentru care oamenii se îngrașă după vârsta de 40 de ani este reducerea masei musculare și creșterea nivelului de grăsime corporală, care se datorează dezechilibrului hormonal. Aceasta înseamnă că organismul arde mai puține calorii în timpul zilei, ceea ce îl face mai dificil să mențină o greutate sănătoasă.

În plus, oamenii tind să se miște mai puțin și să facă mai puțină activitate fizică pe măsură ce îmbătrânesc și își pierd din capacitatea de a menține un stil de viață activ. Un alt factor important care contribuie la creșterea în greutate după vârsta de 40 de ani este dieta. Oamenii tind să consume mai multe alimente procesate, bogate în grăsimi și dulciuri, care au un conținut caloric mai mare și furnizează mai puțini nutrienți esențiali. Consumul excesiv de carbohidrați rafinați și zaharuri poate provoca probleme de sănătate, cum ar fi diabetul și afecțiunile cardiovasculare, și poate duce la o creștere a îngrășării și a grăsimii corporale.

Cât timp rezistă alcoolul în corp? Experimentul inedit prin testarea repetată din 15 în 15 minute

Înafară de aceasta, studii recente arata ca sistemul de semnalizare, prin care creierul ne comunica un fapt foarte important: ca am mancat suficient cat sa ne oprim, devine mai lent. Asa incat pana cand semnalele ajung unde trebuie, noi tot continuam sa manacam. Iar senzatia de satietate se lasa asteptata.

Specialistii de la University of Aberdeen sustin ca activitatea neuronilor responsabili cu transmiterea semnalelor este incetinita. Acest lucru se intampla dupa varsta de 40 de ani, cand neuronii aflati in hipotalamus secreta peptidele numite pro-opiomelanocortine (POMC) intr-un ritm mai lent.Profesorul de nutritie Lora Heisler, unul din autorii studiului, sugereaza luarea unor masuri simple pentru prevenirea excesului de greutate.  Desi exista medicamente care lucreaza asupra acestor neuroni, e mult mai eficient sa ne calculam mai bine portiile si sa mancam mai incet, dand timp creierului sa raspunda la semnalele venite de la sistemul digestiv.

Drogul pe care îl avea șoferul ucigaș se găsește în farmacii. Cum au ajuns pastilele mai periculoase și mai populare decât „ilegalele”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *